Том Голланд / Фото REUTERS

1 червня 2021 року виповнюється 25 років британському акторові Тому Голланду, який отримав всесвітню популярність після третього перезапуску коміксів про Людину-павука в межах кіновсесвіту Marvel.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати найяскравіші ролі талановитого молодого актора, в кінобіографії якого і крім Людини-павука є що подивитися.

Перший месник: Протистояння / Captain America: Civil War (США, 2016)

Перші проби в кіно Том Голланд робив ще в 2010 році, але по-справжньому про нього заговорили, коли він отримав роль нового Людини-павука у фільмах кіновсесвіту Marvel. Вперше в ролі Пітера Паркера він з'явився в третій частині "Капітана Америка" - там він виконав невелику роль під час битви в аеропорту між командами Кепа і Тоні Старка.

І якщо спочатку було чимало скептиків з приводу перезапуску Людини-павука, то після виходу фільму багато хто залишився в захваті від персонажа у виконанні Голланда, зазначивши, що він - найпереконливіший Людина-павук, при всій повазі до Тобі Магуайра і Ендрю Гарфілда. Ну, по-перше, Пітер Паркер від Тома Голланда, якому на момент виходу першого фільму було 19 років, нарешті став схожим на школяра з коміксів, а не на 30-річного чоловіка, який намагається зображати школяра. По-друге, будучи професійним танцюристом з самого дитинства, Голланд продемонстрував ідеальну для Людини-павука пластичність.

На даний момент Том Голланд виконав роль Людини-павука п'ять разів: Перший месник: Протистояння (2016), Людина-павук: Повернення додому (2017), Месники: Війна нескінченності (2018), Месники: Завершення (2019) і Людина-павук: Далеко від дому (2019). У грудні 2021 року в прокат повинен вийти фільм Людина-павук: Немає шляху додому

Диявол завжди тут / The Devil All The Time (США, 2020) 

Після ролі Людини-павука на Тома Голланда посипалася величезна кількість пропозицій з Голлівуду - від великих ролей до озвучування. Втім, по-справжньому цікавим серед усього цього можна назвати драматичний трилер "Диявол завжди тут", випущений на Netflix восени 2020 року.

Читайте такожТом Холланд зіграє в серіалі про людей з психічними розладами

Фільм зібрав величезну кількість персонажів у виконанні потужного акторського ансамблю (Роберт Паттінсон, Білл Скарсгард, Міа Васиковська, Райлі Кіо, Джейсон Кларк, Себастіян Стен, Хейлі Беннетт), але центральним є саме персонаж Голланда. Дія фільму розгортається в американському штаті Огайо між кінцем Другої світової війни і початком В'єтнамської війни і обертається навколо різних людей, які страждають від наслідків післявоєнних травм і злочинності.

Загублене серце / Cherry ( США, 2021)

Ще під час роботи над "Першим месником: Протистояння", Голланд сподобався режисерам Ентоні та Джо Руссо, і вони захотіли зняти з ним ще один фільм. У підсумку в березні 2021 року на Apple TV+ вийшла кримінальна драма "Загублене серце", в якій Голланд перевтілився у відставного армійського медика з посттравматичним розладом, який підсів на наркотики і почав грабувати банки

Незвідане / Uncharted (США, 2022)

Наразі в Інтернеті бурхливо обговорюють майбутній фільм з Томом Голландом і Марком Уолбергом у головних ролях, що є довгоочікуваною екранізацією серії відеоігор Uncharted. Бюджет картини складе 120 мільйонів доларів, а Голланд зіграє роль мандрівника, авантюриста і мисливця за скарбами Нейтана Дрейка. Вихід фільму в кінотеатри запланований на 18 лютого 2022 року.

Вас також можуть зацікавити такі матеріали