Кадр з фільму "Мисливці за привидами: З того світу" / фото B&H

Що подивитися на вихідних: "Мисливці за привидами: З того світу", "Агнець" і "Ковбой Бібоп"

08:33, 18.11.2021
13 хв.

Цього тижня українських кіноманів на "великих екранах" чекає одразу кілька цікавих новинок – від сімейної фантастичної комедії "Мисливці за привидами: З того світу" до хоррору "Ненаситний" і містичної драми "Агнець". Тим часом онлайн, вельми актуально до приходу зимових холодів, вийде відразу кілька довгоочікуваних проектів, серед яких науково-фантастичний серіал "Ковбой Бібоп", фентезі "Колесо часу" і другий сезон "Великої".

Що нового в кінотеатрах з 18 листопада

Науково-фантастична комедія "Мисливці за привидами" і її сиквел стали справжніми хітами 80-х. Тому не дивно, що рано чи пізно хтось вирішив взятися за перезапуск франшизи. Перша спроба мала місце в 2016 році, проте тоді "жіноча" версія "Мисливців" на чолі з Мелісою МакКарті та Крістен Віг з тріском провалилася в прокаті. Тому в підсумку було прийнято рішення зайнятися продовженням оригінальної історії.

Події фільму "Мисливці за привидами: З того світу" / Ghostbusters: Afterlife (США, 2021) розгортаються через 30 років після другої частини, що вийшла на екрани в 1989 році, й обертаються навколо сім'ї одного з оригінальних мисливців – Ігона Спенглера. Переїхавши в невелике містечко, онуки Спренглера – Фібі та Тревор – стикаються з паранормальними явищами і спадщиною свого дідуся.

Головні ролі у фільмі дісталися юним голлівудським зіркам – Маккенні Грейс ("Я, Тоня", "Обдарована", "Моторошні пригоди Сабріни") і Фінну Вулфхарду ("Дивні дива", "Воно"). Роль їхньої матері виконала Керрі Кун ("Загублена", "Вдови"), а ще одна з головних ролей дісталася Полу Радду ("Людина-мураха", "Ужитися з самим собою").

Крім того, у фільмі з'являться актори з оригінальних "Мисливців за привидами" – Білл Мюррей, Ден Ейкройд, Ерні Хадсон і Сігурні Уівер. А ось Гарольд Раміс, який є також одним з творців перших двох фільмів та виконав роль Ігона Спенглера, у фільмі не з'явиться, оскільки актор помер в 2014 році.

Примітно, що режисером фільму виступив Джейсон Райтман ("Джуно", "Бідна багата дівчинка", "Як не стати президентом"), який є сином режисера Айвана Райтмана, що зняв дві перші частини оригінальних "Мисливців за привидами". Також він знявся в епізодичній ролі у другій частині франшизи.

Варто відзначити, що за підсумками перших спецпоказів фільм отримав досить непогані відгуки критиків. Так, на IMDb у нього оцінка 7,7 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 73% схвалення від критиків, а на Metacritic – 56 балів з 100, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися свіжими враженнями.

Ще одна новинка тижня – фільм жахів "Ненаситний" / Antlers (США, Канада, Мексика, 2021), спродюсований самим Гільєрмо Дель Торо. Картина, що також фігурує в мережі під назвою "Оленячі роги" – саме так дослівно перекладається оригінальна назва фільму, переносить глядачів в маленьке містечко в штаті Орегон, де починають відбуватися страшні речі. У центрі сюжету – 12-річний школяр Лукас (Джеремі Т. Томас) з неблагополучної родини, який ховає кровожерну надприродну істоту в своєму будинку.

Запідозривши щось недобре в житті сором'язливого хлопця, його долею переймається шкільна вчителька Джулія Медоуз (Кері Расселл), яка тільки повернулася в місто і має непросту долю. Допомогти розібратися в ситуації, хоч спочатку і без ентузіазму, береться її брат Пол (Джессі Племонс), він же місцевий шериф.

Фільм отримав середні відгуки критиків – на IMDb у нього оцінка 6,3 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 59% від критиків і 68% від глядачів, а на Metacritic – 57 балів від критиків і 5,9 балів від широкої аудиторії.

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися свіжими враженнями.

Крім того, цього тижня в український прокат виходить містична драма "Агнець" / Lamb (Ісландія, Швеція, Польща, 2021) від студії А24 і режисера Вальдімара Йоханнссона – він хоч і не новачок у великому кіно, але ця картина стала його повнометражним режисерським дебютом.

У центрі сюжету – бездітна подружня пара Марія та Інвар, які живуть на віддаленій фермі в Ісландії і розводять овець. Подружжя втратило новонароджену дочку і ніяк не може прийти до тями. Коли одна з овець замість звичайного ягняти народила дивну істоту – напівлюдину, напіввівцю, пара вирішила, що буде виховувати її як свою дитину.

Головні ролі в картині виконали Нумі Рапас (оригінальна "Дівчина з татуюванням дракона", "Шерлок Голмс: Гра тіней" і "Прометей"), а також Хільмір Снер Гунасон і Бйорн Хлінур Харальдссон ("Відьмак", "Євробачення: Історія Вогняної саги").

Прем'єра фільму відбулася 74-му Каннському кінофестивалі влітку 2021 року. Ісландія подала фільм на "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою. Критики швидше позитивно оцінили фільм, а ось глядачі були скромніші в оцінках – на Rotten Tomatoes у нього 84% схвалення від кіноекспертів і 61% від широкої аудиторії, на Metacritic – 69 від критиків і 6,5 від глядачів, а на IMDb – 6,3 бали.

Також цього тижня в кінотеатрах стартують покази детективного трилера "Мій син" / My Son (Франція, Великобританія, 2021) з Джеймсом Макевойєм ("Бруд", "Люди Ікс", "Спліт", "Атомна блондинка") і Клер Фой ("Корона", "Перша людина", "Котячі світи Луїса Уейна") в головних ролях. Фільм є ремейком однойменного французького фільму 2017 року з Гійомом Кане і Мелані Лоран в головних ролях. Примітно, що сценаристом і постановником обох фільмів став один і той же чоловік – режисер Крістіан Каріон.

За сюжетом фільму, під час чергового відрядження Едмонд дізнається, що в дитячому таборі зник його семирічний син. Версій у слідства багато, але зачіпок немає взагалі. Коли детектива, який пов'язує зникнення дитини з професійною діяльністю Едмонда, усувають від справи, батько починає своє розслідування. Для початку в пошуках відповідей він їде до своєї колишньої дружини Джоан.

Фільм отримав середні оцінки від критиків і глядачів – на IMDb у нього 6 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 34% схвалення від глядачів, а на Metacritic – 5,2 бала від широкої аудиторії. Ймовірно, в першу чергу фільм орієнтований на цінителів акторського таланту Джеймса Макевойя.

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися свіжими враженнями.

Серед інших новинок тижня – аніме "Її заповітне бажання" / Josee to Tora to Sakana-tachi (Японія, 2020) з високим рейтингом 7,9 балів на IMDb. Мультфільм розповідає про юну мрійницю, яка обожнює малювати і читати книги, але ніколи не насолоджувалася життям за межами свого будинку. Одного разу вона зустрічає студента-океанолога, для якого головне – це навчання. Їх доленосна зустріч подарує кожному з них враження, які вони запам'ятають назавжди, і виконає їхні заповітні бажання.

Анімаційний фільм "Криптозоопарк" / Cryptozoo (США, 2021) закине глядача до Каліфорнії зразка 1970 року. Поки молодь практикує вільну любов і протестує проти істеблішменту і в'єтнамської війни, в підпіллі розгортається ще одна таємна боротьба. Ветеринар Лорен Грей шукає криптидів – істот, існування яких наука заперечує – і охороняє їх від злих очей в "Криптозоопарку". Але після несподіваних гостей в її заповіднику дослідниця думає про відкриття закладу світу – щоб навчити людей і фантастичних створінь співіснувати.

Ну а меломанів порадують покази на великих екранах запису концерту гурту Linkin Park 26 липня 2008 року в англійському місті Мілтон Кейнз – Linkin Park: Road to Revolution: Live at Milton Keynes. Будучи частиною туру Project Revolution, цей концерт став одним з найбільших і найкращих в літньому турі гурту 2008 року. Тисячі кіловат звуку, величезні натовпи фанатів на найбільшій концертному майданчику Європи і вісімнадцять безперечних хітів одного з найпопулярніших рок-гуртів сучасності – це Road To Revolution.

Що нового онлайн з 18 листопада

Вельми вчасно з приходом по-справжньому зимових холодів, онлайн очікується відразу кілька цікавих новинок. Так, на Hulu 17 листопада стартував супергеройський анімаційний серіал "Хіт-Манки" / Hit-Monkey (США, 2021), орієнтований на дорослу аудиторію. На глядачів чекає трагічна історія самця японської снігової макаки, що перетворився на смертоносного мисливця на вбивць, після того як йому з'явився привид Брайса (його озвучує Джейсон Судейкіс) – врятованого ним одного разу кілера. Головні герої, об'єднані таємничим зв'язком, повинні помститися лиходіям за скоєне.

19 листопада на Netflix вийдуть відразу 10 епізодів науково-фантастичного серіалу "Ковбой Бібоп" / Cowboy Bebop (США, 2021), що є адаптацією однойменного японського аніме-серіалу. Серіал описує пригоди різношерстої команди мисливців за головами, що переслідують злочинців по всій Сонячній системі. Головну роль в серіалі виконав Джон Чо, відомий за серіями фільмів "Стартрек" і "Гарольд і Кумар".

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися свіжими враженнями.

Одночасно 19 листопада на Netflix вийде шестисерійний хоррор-серіал "Поклик пекла" / Hellbound (Південна Корея, 2021). За сюжетом серіалу, по всьому світу відбувається загадковий феномен – деякі люди починають чути передбачення про свою смерть, і незабаром за ними приходять злісні істоти, які вбивають і тягнуть в пекло. Лідер набираючого популярність культу вважає те, що відбувається божественним одкровенням.

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися свіжими враженнями.

Крім того, 19 листопада на Netflix вийде драматичний музичний фільм "Тік-Так, бум!" / Tick, Tick... Boom! (США, 2021) з Ендрю Гарфілдом ("Соціальна мережа", "Нова Людина-павук") у головній ролі. Фільм розповість реальну історію американського композитора і драматурга Джонатана Ларсона, відомого дослідженням соціальних проблем у своїх роботах. Він отримав три посмертні премії Тоні та посмертну Пулітцерівську премію за рок-мюзикл "Богема" – на піку успіху, композитор помер у віці 35 років через лікарську помилку.

Варто відзначити, що фільм був дуже тепло прийнятий критиками – на IMDb у нього оцінка 8,5 з 10, на Rotten Tomatoes – 89% схвалення, а на Metacritic – 75 балів з 100.

Також 19 листопада на Amazon Video вийдуть перші три епізоди фентезі-серіалу "Колесо часу" / TheWheelofTime (США, 2021) з Розамунд Пайк у головній ролі ("Загублена", "Аферистка", "Небезпечний елемент"). Серіал заснований на циклі "Колесо часу" Роберта Джордана, який оповідає про простих юнаків з невеликого селища, на яких починає полювати Темний і його поплічники. У центрі сюжету серіалу – войовнича чаклунка Морейн Дамодред з могутнього жіночого ордена Айз Седай, яка відправляється разом з хлопцями в небезпечну подорож, щоб оберегти їх і доставити в єдине безпечне місце – Тар Валон.

Крім того, на глядачів біля малих екранів чекають нові сезони популярних серіалів:

  • Підліткова драма з елементами містики "Рівердейл" / Riverdale (США, 2017-), 6 сезон, 16 листопада, Netflix
  • Супергеройський серіал за коміксами DC "Флеш" / The Flash (США, 2014-), 8 сезон, 16 листопада, The CW
  • Кримінальний документальний серіал "Король тигрів" / Tiger King (США, 2020-), 2 сезон, 17 листопада, Netflix
  • Космічна сага "Зоряний шлях: Діскавері" / Star Trek: Discovery (США, 2017-), 4 сезон, 18 листопада, Paramount+/Netflix
  • Комедійний псевдоісторичний серіал з Ель Феннінг і Ніколасом Холтом про російську імператрицю Катерину "Велика" / The Great (США, 2020-), 2 сезон, 19 листопада, Hulu

Крім того, з 20 по 28 листопада відбудеться онлайн-фестиваль кіно про вино та виноробство Wine Film Fest. Подія приурочена до Божоли Нуво – свята молодого вина, яким вже більше 50 років кожен третій четвер листопада Франція і сучасний світ відзначають завершення збору врожаю. До програми увійшли п'ять стрічок різних жанрів. Переглянути добірку фільмів можна буде безкоштовно на сайті winefilmfest.com.ua. Всі фільми фестивалю представлені французькою мовою з українськими субтитрами і доступні для перегляду тільки на території України.

Драматична комедія "Повернення в Бургундію" режисера Седріка Клапіша розповідає про трьох спадкоємців, які після смерті батька повинні відновити маєток і повернути сімейним виноградникам колишню славу. Одну з головних ролей виконує зірка знаменитого фільму "Три метри над рівнем неба" Марія Вальверде.

Про тонкощі виноробної праці, а також шлях, який проходить вино від лози до пляшки, глядачі дізнаються з документальної стрічки "Душа вина" режисерки Марі-Анж Горбаневскі.

До програми також увійшла комедійна мелодрама "Осіння казка" – фільм-призер Венеціанського кінофестивалю. Головна героїня стрічки – 45-річна виноробниця, найкраща подруга якої намагається таємно підшукати їй чоловіка. Режисер фільму – Ерік Ромер – один з найвидатніших представників "нової хвилі" французького кіно.

Драматичний трилер "Будь моїм сином" – робота Жиля Леграна, відомого як продюсер зворушливої трилогії "Белль і Себастьян" про пригоди хлопчика і собаки. Дана стрічка розповідає про пошуки гідного спадкоємця власником престижного маєтку і виноградників.

Знятий на трьох континентах документальний фільм "Мондовіно" досліджує вплив глобалізації на різні виноробні регіони світу. Стрічка Джонатана Носіттера була номінована на Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю і премію "Сезар".

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Нагадаємо, оскільки на більшій території України, в тому числі в Києві, діє "червона" карантинна зона, робота кінотеатрів в таких регіонах можлива тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання) у всього персоналу і всіх відвідувачів. В інших регіонах кінотеатри можуть працювати при обмеженій заповнюваності залів 2/3, додаткові умови для глядачів не висуваються.

Гарного перегляду і бережіть себе!

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся