Кадр з фільму "Котячі світи Луїса Вейна" / фото vlg.film

Що подивитися на вихідних: "Котячі світи Луїса Вейна", "Пам'ять" і "Червоне повідомлення"

08:29, 11.11.2021
10 хв.

Цього тижня в кінотеатрах стартують покази яскравої драми "Котячі світи Луїса Вейна" з Бенедиктом Камбербетчем, фантастичної драми "Пам'ять" з Тільдою Свінтон і бойовика "Хороший, поганий, коп" з Джерардом Батлером. Також кіноманів порадує фестиваль "Дні Вишеградського кіно" і ретроспектива – "Основний інстинкт" і "Фотозбільшення". Онлайн вийде комедійний бойовик "Червоне повідомлення" з Дуейном "Скелею" Джонсоном, а також серіали "Психіатр по сусідству", "Мер Кінгстауна" і "Шершні". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 11 листопада

По-перше, з 11 листопада в українських кінотеатрах почнуться покази яскравої біографічної драми "Котячі світи Луїса Вейна" / The Electrical Life of Louis Wain (Великобританія), яка розповість про сміливого британського художника-ілюстратора, який зробив котиків популярними.

Головні ролі у фільмі виконали Бенедикт Камбербетч ("Шерлок", "Гра в імітацію", "Доктор Стрендж") і Клер Фой ("Корона", "Перша людина", "Дівчина, яка застрягла в павутині"). Також у фільмі з'явилося чимало інших іменитих акторів і не тільки – Тобі Джонс, Андреа Райзборо, Річард Айоаде, Стейсі Мартін, Софія Де Мартіно, а також легендарний музикант Нік Кейв і режисер Тайка Вайтіті.

Прем'єра фільму відбулася 2 вересня 2021 року на кінофестивалі в Теллурайді, де він був досить тепло прийнятий – незвичайний байопік хвалили за акторську гру, картинку і костюми. Так, на IMDb у фільму оцінка 6,8 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 71% схвалення від критиків і 80% від глядачів, а експерти Metacritic оцінили його в 62 бали, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися своїми свіжими враженнями.

Кіногурманів цього тижня порадує фантастична драма "Пам'ять" / Memoria (Франція, 2021), де головну роль виконала неймовірна Тільда Свінтон ("Орландо", "Виживуть тільки коханці", "Французький вісник"). Цього разу вона перевтілиться в жінку на ім'я Джессіка, яка приїжджає з Шотландії до Колумбії, щоб доглядати за своєю хворою сестрою, що знаходиться в стані сну. Перебуваючи там, вона знайомиться з археологом і молодим музикантом. Незабаром жінка починає чути ночами дивні звуки і намагається з'ясувати їх походження.

Режисером картини виступив таєць Апічатпонг Вірасетакул, кожна робота якого привертає підвищену увагу поціновувачів незалежного кіно. Його роботи завжди провокаційні та неоднозначні, але точно не залишають байдужими. На його рахунку нагороди найбільших світових кінофестивалів, включаючи приз журі на Каннському кінофестивалі 2004 року за "Тропічну хворобу" і головний приз у програмі "Особливий погляд" на Каннському кінофестивалі 2002 року за "Благословенно ваш". У 2010 році його фільм "Дядечко Бунмі, який пам'ятає свої минулі життя" отримав "Золоту пальмову гілку" на Каннському кінофестивалі, ставши першим тайським фільмом, удостоєним цієї нагороди.

Світова прем'єра картини відбулася 15 липня 2021 року на Каннському кінофестивалі. Також фільм обраний в якості претендента від Колумбії в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" на премії "Оскар" в 2022 році. На даний момент у нього оцінка 6,9 балів з 10 на IMDb, а на Rotten Tomatoes фільм отримав високу оцінку 91% свіжості від критиків. На Metacritic експерти також були вельми прихильні, присвоївши йому рейтинг 89 балів і характеристику "загальне визнання" з позначкою "обов'язково до перегляду".

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися своїми свіжими враженнями.

Також цього тижня в українських кінотеатрах стартують покази бойовика "Хороший, поганий, коп" / Copshop (США, 2021), де головні ролі дістануться мастерам жанру Джерарду Батлеру ("Падіння Олімпу", "300 спартанців", "Рок-н-рольщик") і Френк Грілло ("Перший месник: Зимовий солдат", "Boss Level", "Охоронець дружини кілера").

Події фільму розгортатимуться в поліцейській дільниці маленького містечка, що стає полем битви між професійним вбивцею, кмітливою новоприбулою жінкою-поліцейським і брехливим аферистом, який шукає притулок за гратами.

Режисером картини став Джо Карнахан, який до цього поставив такі фільми, як "Козирні тузи", "Команда-А" і "Boss Level". Також він відповідав за сценарії фільмів "Гордість і слава" і "Погані хлопці назавжди".

На даний момент у фільму рейтинг 6,2 бала на IMDb, 82% схвалення від критиків і 74% від глядачів на Rotten Tomatoes і 61 бала на Metacritic з характеристикою "в цілому позитивні відгуки".

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися своїми свіжими враженнями.

Крім того, на цьому тижні в прокат вийде кримінальний трилер "Ілюзія контролю" / The Illusion of Control (Україна, Великобританія, 2021), детективний трилер "Незнайомець" / Dead in the Water (США, 2021), комедія "Інструкція з виховання мажорів" / Pourris gâtés (Франція, 2021) і хоррор "Остання з нас" / Gaia (ПАР, 2021).

Також в окремих кінотеатрах відбудуться ретроспективні покази культового еротичного трилера Пола Верховена "Основний інстинкт" / Basic Instinct (США, 1992) з Майклом Дугласом і Шерон Стоун. За сюжетом фільму, детектив Нік Каррен веде розслідування жорстокого вбивства багатої рок-зірки, в ході якого у нього зав'язуються стосунки з головною підозрюваною – загадковою письменницею Кетрін Трамелл.

Ще одна ретроспектива тижня – екзистенціальна притча Мікеланджело Антоніоні "Фотозбільшення" / Blowup (Італія, Великобританія, США, 1966). Фільм був удостоєний "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю 1967 року, а також номінувався на премію "Оскар" за режисерську і сценарну роботи.

Сюжет оповідає про молодого самозакоханого, егоїстичного, але досить успішного фотографа на ім'я Томас. За свою практику йому вже пощастило зробити вдалі знімки зірок бомонду. Однак незважаючи на те, що герой крутиться в елітних колах суспільства, має дорогу машину, у нього не бракує спілкування з жінками, йому його життя здається нудним і нецікавим. В один прекрасний ранок, чекаючи поки відкриється магазин, хлопець запримітив дивну любовну парочку, яка відпочивала в парку, не втримався і зробив кілька таємних фотознімків. Але дівчина помітила незаплановану зйомку і зажадала віддати отримані кадри. Томасу стає дуже цікаво дізнатися, що ж там такого вийшло відобразити, що так хотіла приховати жінка від сторонніх очей.

Крім того, з 11 по 17 листопада 2021 року в кінотеатрі "Жовтень" відбудеться черговий фестиваль "Дні Вишеградського кіно", в рамках якого пройдуть покази сучасних фільмів з чотирьох центральноєвропейських країн: Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини.

Ну а любителі мистецтва зможуть подивитися "Фестиваль італійського арт-кіно", в рамках якого буде показано п'ять арт-фільмів про абсолютних геніїв Ренесансу, які залишили позачасовий слід в історії світового мистецтва.

Що нового онлайн з 11 листопада

По-перше, 12 листопада Netflix випустить один зі своїх найгучніших кінопроектів року – комедійний екшн "Червоне повідомлення"/ Red Notice (США, 2021) з Дуейном "Скелею" Джонсоном, "чудо-жінкою" Галь Гадот і веселуном Райаном Рейнольдсом.

За сюжетом фільму, у світі міжнародної злочинності Інтерпол випускає так зване "червоне повідомлення" – глобальне попередження, щоб вистежити і зловити найбільш розшукуваного злодія в світі мистецтва. "Скелі" дісталася роль Джона Хартлі – агента Інтерполу, найбільшого слідопита в світі, Рейнольдсу – найбільшого афериста в світі Нолана Бута, а Гадот – найбільшого злодія в світі мистецтва Сари Блек.

Світова прем'єра фільму відбулася тижнем раніше. І якщо критики розкритикували новинку, то глядачам вона припала до смаку – на Rotten Tomatoes у нього оцінка 44% свіжості від критиків і 92% від глядачів, на Metacritic – 39 балів від експертів і 6,5 балів від широкої аудиторії, а на IMDb – 7,1 бал. Враховуючи такий розрив в оцінках критиків і простих глядачів, можна припустити, що фільм напевно не містить жодної художньої цінності та напханий штампами, але виглядає легко і видовищно, та ще й з мегапопулярними акторами. Те, що потрібно для легкого п'ятничного вечора.

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися своїми свіжими враженнями.

Серед головних серіальних новинок тижня – чорна комедія "Психіатр по сусідству" / The Shrink Next Door (США, 2021) з новоспеченим найсексуальнішим чоловіком планети Полом Раддом ("Людина-мураха", "Мисливці за привидами: Спадкоємці", "Жити з самим собою") в головній ролі. Перші три епізоди серіалу вийдуть 12 листопада на Apple TV+.

Серіал розповість про замкнутого чоловіка, який намагається змінити життя, але потрапляє в залежність від психіатра. Крім Радда, в телешоу зіграють такі зірки, як Вілл Феррелл ("Євробачення: Історія Вогняної саги", "Зеровілль") і Кетрін Хан ("Неймовірне життя Уолтера Мітті", "Ванда/Віжен").

13 листопада на Adult Swim відбудеться прем'єра аніме-серіалу "Той, що біжить по лезу: Чорний лотос" / Blade Runner: Black Lotus (Японія, США, 2021), що є частиною науково-фантастичної медіафраншизи "Той, що біжить по лезу". Події серіалу відбуваються в 2032 році, тобто між фільмами Рідлі Скотта про 2019 рік і Дені Вільнева про 2049 рік. Цього разу в центрі сюжету опиниться дівчина без пам'яті, але зі смертоносними здібностями, яка намагається повернути спогади і вплутується у війну з мафією. Також в серіалі повинні з'явитися персонажі з попередніх частин франшизи.

14 листопада Paramount+ випустить перший епізод кримінального трилера "Мер Кінгстауна" / Mayor of Kingstown (США, 2021) із зіркою Marvel Джеремі Реннером у головній ролі. У центрі сюжету опиниться впливове сімейство Макласкі в Кінгстауні (штат Мічиган), яке займається тюремним бізнесом. У серіалі піднімаються теми системного расизму, корупції та нерівності. Крім Реннера, у фільмі зіграє Ейдан Гіллен, відомий за роллю Мізинця в "Грі престолів", а також оскароносна Дайан Уіст ("Едвард Руки-ножиці", "Кулі над Бродвеєм").

Також 14 листопада на Showtime стартує драматичний серіал "Шершні" / Yellowjackets (США, 2021). Він розповідає про команду неймовірно талановитих футболісток-старшокласниць, які вижили в авіакатастрофі. На школярок чекає сувора боротьба за виживання, яка розтягнеться на 25 років. Тому одні й ті ж героїні будуть показані в різному віці, а виконають їх різні актриси.

Серіал зібрав топовий акторський склад – Мелані Лінскі ("Дві з половиною людини", "Афера Стівена Гласса"), Софі Нелісс ("Юний детектив", "Жертвуючи пішаком"), Елла Пернелл ("Армія мерців", "Дім дивних дітей міс Перегрін"), а також Джульєтт Льюїс ("Дивні дні", "Природжені вбивці") і Крістіна Річчі ("Сімейка Аддамс", "Сонна Лощина").

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Нагадаємо, оскільки на більшій території України, в тому числі в Києві, діє "червона" карантинна зона, робота кінотеатрів в таких регіонах можлива тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання) у всього персоналу і всіх відвідувачів. В інших регіонах кінотеатри можуть працювати при обмеженій заповнюваності залів 2/3, додаткові умови для глядачів не висуваються.

Гарного перегляду і бережіть себе!

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся