Як удобрювати город сироваткою - поради / depositphotos.com

Досвідчені садівники знають, що замість того, щоб викидати залишки молочних продуктів або недопиту сироватку, можна удобрити нею рослини для прискорення їх розвитку і поліпшення майбутнього врожаю. УНІАН розповість, чим корисна молочна сироватка для полуниці та інших культур.

Навіщо потрібна сироватка в городі - користь і шкода

Такий продукт вважається відмінною підгодівлею, тому що краще багатьох інших взаємодіє з іншими добривами - деревною золою, травами, перегноєм і тд і тп. Молочна сироватка прискорює надходження активних речовин з підгодівлі і грунту в рослину, більше того - швидко відновлює мікрофлору грунту і стимулює розмноження корисних бактерій в грунті. Приємним фактом є і те, що молочна сироватка для троянд та інших висаджених вами культур - це відмінний бар'єр для грибка грунту. Вона створює захисну плівку і не дозволяє заразити саджанець.

Як проводиться підгодівля моркви сироваткою та інших овочів

Для того щоб приготувати ефективну і корисну підгодівлю, розведіть 1 л сироватки і відрі води, капнув туди 15 крапель йоду. Деякі умільці ще додають пакетик дріжджів - від цього підгодівля стане тільки краще.

Відео дня

У 10 літрах отриманого розчину потрібно розвести 300 гр курячого посліду або півкіло деревної золи. Все це потрібно настояти 3-5 днів, а потім використовувати по 250 мл для кожної рослини. В якості альтернативи успішно застосовується молочна сироватка для смородини або будь-яких посадок і самостійно - 300 мл під корінь двічі на місяць. 

Корисна порада: найкраще удобрювати рослини сироваткою, коли на вулиці не жарко - так бактерії засвоюються краще. 

Молочна сироватка для яблунь, інших дерев і кущів

Вносити таке добриво можна і іншим способом - обприскувати ним саджанці. Це захистить від грибка і багатьох інших захворювань. Розчин готується просто:

  • 2 літри сироватки вилити у відро води;
  • додати 1 брусок натертого господарського мила.

Обробляти культури на грядках кожен день ввечері по листю - зверху і знизу.

Не менш ефективна і молочна сироватка для гортензії, а також інших квітів і рослин, якщо вносити її позакореневим способом. В такому випадку вам потрібно в відрі води розчинити 2 літри сироватки і додати 250 грам деревної золи. Так удобрювати можна ввечері двічі на місяць до цвітіння рослин. 

Вас також можуть зацікавити новини: