Тонку розсаду томатів можна врятувати \ \ фото ua.depositphotos.com

Якщо розсада томатів бліда і тонка, не поспішайте її викидати. УНІАН розповість, чим полити розсаду помідорів для зміцнення, щоб вона стала товщиною з палець, прижилася на відкритому грунті і дала щедрий урожай.

Раніше УНІАН писав, як прискорити процес дозрівання томатів.

Чим підгодувати розсаду томатів, щоб вона була товстою - поради городників

Якщо праця не увінчалися особливим успіхом, і розсада помідорів вийшла слабкою, її можна спробувати зміцнити підгодівлею. Досвідчені городники радять підгодовувати тонку розсаду томатів двома методами. Їх плюс в тому, що вони натуральні.

Відео дня

Перший спосіб:

  • змішати 1 ч. л кориці і 1 л теплої води;
  • настояти розчин 2 дні;
  • процідити і обприскувати розсаду 1 раз в тиждень.

Для другого способу будуть потрібні картопляні шкірки п'яти середніх бульб. Їх потрібно залити 2 л води і поставити варитися на 20 хвилин. Відвар процідити, розвести водою 1 до 1 і після охолодження поливати томати під корінь раз на півтора-два тижні.

Також можна вдатися до допомоги біопрепарату гліокладіну. Його застосовують при посадці розсади. Досить покласти одну таблетку в лунку, злегка полити водою, а потім висаджувати розсаду. Препарат не дозволить кореневій та прикореневій гнилі зіпсувати рослину.

Чим підгодувати розсаду томатів народними засобами - беремо на замітку

При посадці розсаду помідорів також краще підгодувати. Це дозволить їй швидше прижитися на грядці. З народних засобів дачники віддають перевагу міксу попелу і яєчної шкаралупи. Його потрібно класти в лунку в такій кількості: жменю деревного попелу і 2 ч.л. подрібненої яєчної шкаралупи. У лунці ці два компоненти потрібно злегка перемішати з землею, полити водою і посадити стебло.

Попіл, як джерело калію, допоможе зміцнити корені, а шкаралупа - джерело кальцію - посприяє зростанню розсади.

Вас також можуть зацікавити новини: