Які рослини допомагають від комарів - три варіанти / фото ua.depositphotos.com

У теплу пору року без засобів від комарів - нікуди. Особливо від укусів комах, здатних поширювати різноманітні захворювання, страждають дачники - адже вони багато часу проводять на природі.

На щастя, ці комахи не переносять безліч ароматів, і досвідчені городники знають напевно, які рослини посадити, щоб не було комарів. З тим, які рослини допомагають від комарів, розібрався УНІАН.

А раніше ми розповідали, що зробити, щоб хрущ назавжди покинув ділянку.

Відео дня

Це те, чого бояться комарі - просто посадіть цитронелу 

Цитронела, вона ж "лимонна трава" або "лемонграс" - багаторічна рослина, яку легко виростити і на підвіконні, і на грядці. Її олію часто додають в найрізноманітніші покупні засоби від комарів.

Якщо ви збираєтеся сіяти цитронелу насінням, бажано висаджувати їх у березні та липні. У вигляді розсади цитронелу висаджують у відкритий грунт в кінці травня або початку червня.

Комарі її просто ненавидять - посійте перцеву м'яту

Також в списки того, які рослини посадити, щоб не було комарів, однозначно потрапляє перцева м'ята. Ця ароматна рослина, яку потім можна перетворити на смачний чай або міцну настоянку, відлякує комарів своїм потужним запахом.

Посівом м'яти займаються в квітні або на початку серпня. Розсаду і живці садять у другій половині травня.

Лаванда на ділянці - з нею перестанете шукати, як позбутися від комарів

Мало якої квітки бояться комарі так само сильно, як пахучої лаванда. Її вирощування на ділянці не вимагатиме багато зусиль, якщо закупити готові кущі. У цьому вигляді лаванду можна садити з травня по жовтень.

Вас також можуть зацікавити новини: