Як часто потрібно поливати полуницю / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Щоб отримати великі та солодкі ягоди полуниці, мало прополоти й розпушити кущі. Важливо також правильно поливати їх. Особливо старанні дачники в цій справі іноді впадають у крайнощі - поливають ягоду мало не щодня. Щоправда, є й такі, які роблять це кілька разів за сезон або взагалі не вважають це за потрібне. Давайте розберемося, як правильно поливати полуницю під час цвітіння і плодоношення і як часто це робити.

Як часто треба поливати полуницю

Поливати полуницю потрібно обов'язково - через брак вологи ягода дрібнішає та й самих ягід на кущах дозріває значно менше. Особливо важливий полив під час цвітіння і плодоношення полуниці, але поливати потрібно з розумом.

Коренева система у полуниці розташована близько до поверхні, і сухий вітер і пекуче сонце швидко забирають вологу з цього шару ґрунту. Тому під час цвітіння ягоди і перші 2-3 тижні після потрібно поливати кущі щотижня.

Відео дня

Як поливати полуницю під агроволокном? Якщо ягода у вас росте на природній мульчі або ви для цього використовуєте агроволокно, то підливати кущики можна раз на 10 днів за сухої погоди - агроволокно і мульча затримують вологу. Якщо йдуть дощі, то можна обійтися і без поливів.

Важливо також правильно поливати ягоду.

Не можна поливати полуницю методом дощування - лити воду потрібно саме під корінь, методично і рясно.

Після того, як ягоди зав'яжуться, рясний полив буде потрібен тільки в разі потреби - у разі сильної посухи, бо надмірна кількість вологи може стати причиною гниття недозрілих ягід. В інший час полуницю поливають у міру просихання ґрунту.

Вода для поливу має бути температурою вище +15С, краще взяти відстояну, але в жодному разі не холодну.

Після збору врожаю ягоду також потрібно поливати - вона віддає сили на утворення вусиків. Підливати можна вже рідше, але також потрібно орієнтуватися на стан ґрунту і погоду.

Раніше ми розповідали, коли краще поливати город - вранці чи ввечері, та як це робити правильно.

Вас також можуть зацікавити новини: