Ефективні препарати від борошнистої роси / depositphotos.com

Борошниста роса на кабачках є захворюванням, викликаним грибком. Вона проявляється у вигляді білого нальоту на листках кабачків і призводить до їх засихання та зниження врожайності.

Як позбутися борошнистої роси народними засобами - швидка допомога 

Городники поділилися досвідом і розповіли, чого боїться борошниста роса. Ці прості інгредієнти коштують недорого і доступні всім:

  • Сода - екологічно чистий засіб, для застосування розчиніть 1 чайну ложку соди в 1 літрі води.
  • Молочна сироватка - додайте 100 мл в 1 літр води (1 л на відро). У запущених випадках gідвищіть концентрацію, змішавши молочну сироватку з водою в пропорції 1:2.
  • Часниковий настій - приготуйте настій з часнику, змішавши 4-5 подрібнених зубчики з 1 літром гарячої води і настоявши 10-12 годин. Процідіть через марлю або сито для видалення твердих частинок і додайте 3 літри води кімнатної температури.
  • Відвар пижми - візьміть 50 г сухої трави, помістіть в емальовану ємність і залийте 1 літром гарячої води. Поставте на низький вогонь на 20-30 хвилин, потім дайте настоятися протягом 2-3 годин. Розведіть з водою в пропорції 1:5 (1 частина відвару на 5 частин води).
  • Хвощ - має природні антимікробні та протигрибкові властивості, які можуть допомогти знищити зараження. Подрібнену траву залийте водою і настоюйте 10-12 годин. Якщо візьмете гарячу воду і проварите 30-40 хвилин на маленькому вогні, для настоювання буде достатньо 3-4 годин. Процідіть і розведіть з водою в пропорції 1:5 (1 частина відвару на 5 частин води).
  • Настій пирію повзучого - залийте свіже листя пирію окропом, дайте настоятися, після чого процідіть.
  • Відвар ромашки - приготуйте відвар з сухих квіток ромашки або залийте свіжу траву водою і залиште на ніч, перед використанням процідіть.

Робочі розчини перелийте у флакон з розпилювачем. Обприскуйте рослини рівномірно, особливо зосереджуючись на уражених ділянках.

Відео дня

Краще проводити обприскування ввечері, перед заходом сонця, щоб листя не отримали опік. Повторюйте процедуру раз на тиждень або при появі нових ознак борошнистої роси.

Препарати від борошнистої роси - безпечно для рослин

Фітоспорін від борошнистої роси на кабачках використовують, якщо народні засоби не привели до бажаного результату.

Борошниста роса на кабачках / depositphotos.com

Цей високо ефективний мікробіологічний препарат також застосовується для профілактики і лікування інших грибкових і бактеріальних хвороб - фітофтори, кореневої гнилі, парші, іржі.

Щоб попередити появу борошнистої роси на кабачках:

  • Забезпечте достатню вентиляцію та циркуляцію повітря навколо рослин.
  • Підтримуйте оптимальну вологість грунту і уникайте перезволоження.
  • Видаляйте уражені частини рослин на самій ранній стадії захворювання, а також листя, що впало на землю.

Який засіб від борошнистої роси вибрати, залежить від доступності інгредієнтів для робочого розчину і ваших особистих переваг. Важливо вживати запобіжних заходів і боротися з проблемою відразу, щоб зберегти врожайність ваших кабачків.

Вас також можуть зацікавити новини: