Чим підгодувати перець - народні методи / depositphotos.com

Чим підгодувати перець для росту народними засобами та як отримати хороший врожай, читайте в матеріалі.

Що любить перець - добрива вчасно

Удобрювати цю культуру потрібно два рази за сезон. Перша підгодівля перцю проводиться, коли він цвіте, а друга - в період дозрівання.

Рослини підгодовують гнойовою рідиною або пташиним послідом:

Відео дня
  • Щоб приготувати коров'як, свіжий гній розводять з водою в співвідношенні 1 до 5 і настоюють 5-10 днів під щільно закритою кришкою.
  • Пташиний послід необхідно розвести водою в 12-15 разів.

Якщо питання, чим підгодувати перець під час плодоношення, викликає труднощі, відповідь дуже проста: тим же, чим і при першій підгодівлі. Можна використовувати як одне добриво обидва рази, так і застосувати їх по черзі в будь-якому порядку.

Найбільш ефективною підгодівля буде, якщо її проводити через 2-3 дні після того, як полили рослини.

Чим підгодовувати перець для хорошого врожаю - садимо правильно

Щоб перець приніс хороший урожай, для початку його потрібно грамотно посадити. Насіння висівають за 50-60 днів до висадки в грунт, а розсаду висаджують після заморозків. Відстань між рядами - 40 см, між рослинами в ряду - 15-17 см. Перед висадкою розсади під перець в грунт обов'язково вносять перегній або компост з розрахунку 2-3 кг на 1 кв. м.

Компост має бути приготований правильно й не містити шкідливих для рослини компонентів:

  • На обраному місці знімаємо мінімум 10 сантиметрів грунту. Можна укласти в поглиблення товсті гілки як дренаж. 
  • Укладаємо органічні відходи, які потрібно подрібнити. Товщина шару - 15-20 см. Шари відходів перекладаємо шарами компостних добавок: глиняне борошно, пилоподібний кремнезем, рогове, кров'яне та кісткове борошно, гній. Також можна пересипати шари землею. 
  • Самий верх компостної купи закрити землею і рослинним матеріалом, наприклад, вирваними бур'янами.
  • Для захисту від прямих сонячних променів і дощу можна спорудити легкий навіс з дощок, використовувати солому або очеретяні циновки. Жарким посушливим літом компост потрібно час від часу поливати. 

Компостувати потрібно багаті азотом органічні матеріали - свіжі рослини, листя, залишки мульчі, обрізані гілки дерев і чагарників, висохле сіно, відходи з кухні, гній. Можна кидати в компост і деяку кількість бідної азотом органіки - соломи, сухого листя, паперу, деревної стружки.

Що не можна компостувати:

  • хворі рослини, плоди або їх частини;
  • бур'яни і трави з насінням;
  • хімічно складні субстанції, наприклад, цитрусові;
  • пофарбований папір;
  • органічні залишки, які погано розкладаються, наприклад, кістки.
  • не рекомендується компостувати кухонні відходи та залишки, які виділяють неприємний запах і привертають увагу гризунів і шкідливих комах, наприклад, м'ясо та подібні.

У цілому догляд за перцем складається з своєчасних поливів, розпушування міжрядь, видалення бур'янів. Перець не пасинкують. Урожай збирають кожні 3-5 днів.

Раніше УНІАН розповідав, чи можна використовувати на городі попіл замість золи.

Вас також можуть зацікавити новини: