ліниві голубці в духовці

Якщо немає бажання або можливості готувати звичайні голубці - спробуйте зробити ліниві. Їх не потрібно загортати в капусту, тому процес приготування (не враховуючи запікання) займає не більше 15 хвилин. А самі вироби виходять соковитими, ситними і набагато смачнішими, ніж котлети.

Знаючи, як робити ліниві голубці, ви зможете приготувати розкішну вечерю з мінімальними зусиллями. Загальний принцип простий - рубана капуста змішується з фаршем, після чого страва запікається.

Ліниві голубці по-домашньому в духовці

Перед приготуванням заздалегідь розігрійте духову шафу, а також підготуйте глибоку жароміцну форму для випікання.

Відео дня

Інгредієнти на соковиті ліниві голубці в духовці такі:

  • п'ятсот грамів фаршу;
  • одна цибулина;
  • одна морква;
  • дві столові ложки олії;
  • триста грамів капусти;
  • сто грамів круглого рису;
  • одне яйце;
  • один лавровий лист;
  • сіль, прянощі, приправи за смаком;
  • дві столові ложки томатної пасти;
  • дві столові ложки води;
  • двісті грамів сметани.

Рис відваріть до напівготовності (близько 10 хвилин). Натріть моркву та наріжте цибулю дрібно. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте овочі, поки вони не стануть золотистими. Сиру капусту подрібніть.

Змішайте фарш із рисом, засмажкою, капустою та яйцем. Посоліть і приправте за бажанням. Вологими руками сформуйте вироби у формі котлет або фрикадельок. Розкладіть ліниві голубці в духовці на деку або у формі, змащеній олією.

Для соусу змішайте воду, томатну пасту та сметану. За бажанням приправте травами, часником або зеленню. Залийте голубці, щоб вони повністю були покриті. Також покладіть у форму лавровий лист.

Випікайте ліниві голубці в духовці близько 40 хвилин за 180°. Потім збільште температуру до 220° і готуйте ще 5 хвилин, щоб зробити апетитну скоринку.

Ліниві голубці в мультиварці

Приготована таким способом страва вирізняється особливою ніжністю. Якщо порівнювати два способи, за якими готуються ліниві голубці - рецепт у духовці займає менше часу, але вироби будуть не такими соковитими.

Список інгредієнтів такий:

  • триста грамів фаршу;
  • триста грамів капусти;
  • вісімдесят грамів круглого рису;
  • одна морква;
  • одна цибуля;
  • одне яйце;
  • два зубчики часнику;
  • один лавровий лист;
  • дві столові ложки олії;
  • сіль, перець;
  • сто п'ятдесят мілілітрів води;
  • три столові ложки сметани;
  • дві столові ложки томатної пасти.

Рис промийте кілька разів, залийте окропом і залиште на 20 хвилин. Капусту подрібніть невеликими квадратиками. Наріжте цибулю та натріть моркву. Готуйте в режимі "Смаження" на олії близько 10 хвилин.

У фарш вмішайте яйце, рис, смажені овочі та подрібнений часник. Приправте спеціями. Зліпіть голубці будь-якої форми. Окремо змішайте інгредієнти для соусу - воду, сметану і томатну пасту.

Приготувати ліниві голубці в мультиварці можна в режимах "Тушкування" або "Каша". На дно чаші влийте ложку олії, викладіть вироби та залийте соусом. Покладіть також лавровий лист. Готуйте страву під закритою кришкою близько 60 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: