Фото ua.depositphotos.com 

Інколи ми думаємо, що лише конкуренти чи заздрісники можуть негативно впливати на нас. Проте насправді ми самі можемо собі нашкодити діями чи думками. Нижче ви знайдете перелік ознак, від яких вже варто відмовитися, аби життя стало кращим. 

1. Ви постійно втрачаєте можливості

Ви отримали пропозицію про нову роботу, але відмовляєтесь від неї. Ви познайомилися з людиною, яка вам сподобалася, симпатія взаємна, але ви завершуєте своє спілкування. Якщо постійно у вашому житті в останній момент все руйнується і нічого не відбувається - подумайте, що саме є причиною цьому. Можливо, ви самі блокуєте розвиток і не даєте собі жити наповну. 

2. Ви схильні ділитися подробицями власного життя з іншими

Вам дуже важливо розділити з іншими свою радість. Проте часто буває так, що ви тільки розкажите гарну новину, як потім все псується, а у вас зникає енергія. Можливо, варто не робити цього і фільтрувати зустрічі та розмови.

Відео дня

3. Ви дуже любите мріяти і уявляєте реалістичні події

"Мріяти не шкідливо, мріяти так важливо", - співає Монатік. Проте має бути міра, адже люди з дуже яскравою уявою можуть буквально пережити в мрії якусь гарну подію. Якщо ви часто яскраво уявляєте картини щастя та успіху, а потім ваш мозок втрачає до досягнення мети будь-яку зацікавленість - задумайтесь. Здебільшого мозок сприймає таку справу як завершену, тому і у вас зникнуть сили та бажання щось робити у реальному житті. 

4. Ви постійно спізнюєтеся чи скасовуєте зустрічі

Регулярні запізнення або скасування зустрічей - це для вас норма. Але така поведінка є руйнівною, за словами психологів, це як несвідома агресія. А ще нехтування часом інших людей викликає неповагу до вас, порушує соціальні зв'язки, а недовіра до вас зростає. З кожним разом шансів на успіх дедалі менше.

5. Ви часто думаєте про себе критично та негативно

Подумки лаєте себе, критикуєте, сумніваєтеся у своєму успіху. Ви звертаєтеся до себе: "Так тобі і треба, невдахо! Ти сама/сам винен!" Якщо так, то це ще одна ознака вашого саморуйнування. Вам варто змінити поведінку, полюбити себе та нарешті дати собі шанс бути успішним. Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Не забувайте про це! 

Вас також можуть зацікавити новини: