Фото фейсбук Євробачення 

Цього року Євробачення не припиняє дивувати новинами. Після того, як стало відомо, що вперше у конкурсі братимуть участь Кариби, згодом повідомили про ще одного нового учасника. Ним став Люксембург, який змагатиметься в пісенному конкурсі вперше за останній 31 рік. Про це повідомляється на офіційному сайті Євробачення. 

Представляти Люксембург буде співачка TALI з композицією "Fighter". Відомо, що дівчині 23 роки, вона займається співами, а також викладає музику. Раніше мала досвід в акторстві: знялася в короткометражному фільму та грала в театрі. 

Нагадаємо, що Люксембург є однією з семи країн-засновниць Євробачення. Він дебютував у 1956 році та має за всю історію 5 перемог. Країна припинила участь у конкурсі після 1993 року, що було пов'язано з низкою невдалих виступів у 80-х і на початку 90-х років. Проте цього року Люксембург знову хоче змагатися за перше місце. 

Відео дня

До речі, Євробачення-2024 відбудеться у травні в Швеції в місті Мальме. Два півфінали пройдуть 7 та 9 числа, а гранд-фінал можна буде подивитися 11 травня.  

Цікаво, що раніше Румунія офіційно відмовилася від Євробачення. Вся проблема в тому, що у країни зараз фінансові труднощі, через які вона не може дозволити собі брати участь в такому масштабному конкурсі.

Вас також можуть зацікавити новини: