Суспільне спростувало заяву Alyona Alyona про штраф / Скріншот Instagram

Одна з представниць України на "Євробаченні-2024" Alyona Alyona заявила, що після появи української делегації на конкурсі у футболках з написом "Free Azovstal Defenders", їх покарали штрафом. Інцидент прокоментувало Суспільне.

Як відомо, саме Суспільне курує Нацвідбір на Євробачення в Україні та участь її представників на міжнародному конкурсі. Мовник спростував заяву Alyona Alyona про штраф. Як написали представники телерадіокомпанії у Facebook, жодних скарг, чи повідомлень про штраф вони не отримували:

Наразі Суспільне Мовлення як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на пісенному конкурсі Євробачення, не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил. При цьому, повідомляємо, що Європейська мовна спілка дійсно має право застосовувати санкції у разі порушення правил конкурсу. Про це артистів попередили ще на етапі підписання контракту. Пісенний конкурс Євробачення відкрито позиціює себе як аполітичний і просить усіх учасників дотримуватись цього правила.

Відео дня

Зазначимо, що реперка опублікувала в соцмережах допис, в якому розповіла про політичне пресування на конкурсі. А згодом і про вчинок українців, через який делегацію нібито оштрафували організатори шоу. Однак зараз виконавиця змінила своє повідомлення і прибрала інформацію про покарання. Alyona Alyona ніяк не коментувала інцидент.  

Нагадаємо, раніше пісня Аlyona Аlyona та Jerry Heil "Teresa & Maria" потрапила до світового чарту.

Вас також можуть зацікавити новини: