Alyona Alyona зізналася, що українська команда сплатила фінансовий штраф  / Скріншот Instagram

Відома українська реперка Alyona Alyona зізналася, що українська делегація на "Євробаченні-2024" пішла на ризик заради героїв. Вони одягнули футболки з написом "Free Azovstal Defenders". За такий вчинок українців покарали штрафом.

У своєму Instagram Alyona Alyona, яка розповідала про аполітичні правила на конкурсі, вказала, що будь-який політичний жест був суворо заборонений на конкурсі. Вона поділилася, що українська команда вирішила все ж ризикнути і нагадати світу про військовополонених.

За словами виконавиці, організатори шоу проводили жорстку перевірку. В учасників перевіряли одяг та навіть нігті, щоб на них не було символів та надписів. Водночас реперка розповіла, що труднощі з патріотичними футболками виникли ще на етапі друку напису.

Відео дня

"Ми обдзвонили декілька поліграфій, частина з них не працювала, а інша – відмовлялася робити принт. Проте з однією поліграфією ми змогли домовитися після того, як ми п'ять разів подзвонили їм та слізно попросили допомогти. Перед входом у залу наша команда вдягла футболки під свої інші футболки та кофти і змогли пройти з ними у green room", – написала Alyona Alyona.

Українська делегація на Євробаченні / Скріншот Instagram

Українці були переконані, що під час повтору виступів усіх конкурсантів, оператори шоу покажуть їхню команду. Попри ризик дискваліфікації, українці з'явилися у патріотичних футболках на всіх екранах світу. Однак за такий вчинок організатори конкурсу покарали українців. За порушення правил вони отримали фінансовий штраф:

Коли до нас підійшла камера, наша команда швидко розкрилася і показали наш заклик на весь світ. Ми дуже ризикували, проте все вийшло. Відбилися просто фінансовим штрафом. Я неймовірно рада, що нам удалося нагадати світу про наших військовополонених.

Нагадаємо, раніше Alyona Alyona після Євробачення-2024 повернулась до України, де на неї чекав сюрприз.

Вас також можуть зацікавити новини: