Учені з Каліфорнійського університету в Ірвіні дійшли висновку, що протягом останніх 30 років поп-музика стала набагато сумнішою. Про це пише NME.

Дослідники проаналізували 500 тисяч пісень, які виходили у Великій Британії в період з 1985 по 2015 рік. Далі композиції групували відповідно до їх настрою, повідомляє НВ.

Один з авторів наукової роботи Наталія Л. Комарова каже, що в піснях знизився рівень "щастя" і "яскравості", а рівень "смутку" - навпаки, виріс. У той самий час, популярні пісні стали більш танцювальними і придатними для вечірок.

Читайте такожНовий кліп Тейлор Свіфт побив рекорд YouTube за переглядами за добу (відео)

"Не дивлячись на те, що текст пісень стає більш сумним, люди, схоже, не хочуть про це думати, а хочуть танцювати", - зазначає Комарова.

Крім того, дослідники виявили, що всупереч появі великої кількості сумних пісень, ці композиції не стають більш популярними, ніж пісні зі щасливим змістом.

"Хоча з кожним роком виходить дедалі більше сумних пісень, публіка слухає радісні, щасливі пісні", - говорять автори дослідження.

Серед сумних пісень, які звучать останнім часом, в дослідженні перераховані треки Stay With Me Сема Сміта, Whispers музиканта Passenger і Unmissable гурту Gorgon City. Як приклад щасливих пісень були приведені треки Glory Days Брюса Спрінгстіна і Freedomгурту Wham.