Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко прокоментував скасування підсумків Нацвідбору на Євробачення 2019 телеканалу "Прямий".

Читайте такожМузичний шпагат: чому MARUV не їде на Євробачення - реакція соцмереж

Він заявив, що ситуація "цілком нормальна", а між артистами повинен бути "ідеологічний вододіл".

"Я знаю багатьох наших виконавців, і в 2014 році між ними пройшов вододіл, більшість артистів відмовилися від гастролей в Росії, від гарного шматка ринку, і їх там любили. Проявили громадянську позицію. Частина виконавців продовжили виступати на території країни-агресора. Хтось там майже оселився. А хтось "туди-сюди" і почалися мітинги перед концертами. І я запропонував законопроект про гастролі українських виконавців на території країни-агресора. Але немає закону, який забороняє там виступати. Але одна справа, коли звичайний українець їде туди у побутових справах, інше, коли там виступає публічна особистість... Коли на екрані будуть транслювати кліп, на екрані має з'явитися напис, що він виступає в Росії. Веселять росіян. Поки вони вбивають", - сказав віце-прем'єр.

Віце-прем'єр Кириленко також заявив, що у Нацвідборі були замішані "російські пропагандисти".

Читайте також«Не готова виступати з гаслами»: MARUV розповіла, чому переговори щодо Євробачення провалилися

Як повідомляв УНІАН,співачка MARUV повинна була представити Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019, який відбудеться в Ізраїлі. Її перемога на нацвідборі спровокувала скандал – низка політиків та громадських активістів виступила проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії.

На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ. Незважаючи на це, переговори між «Суспільним» і співачкою провалилися. В НСТУ зазначили, що згідно з правилами Євробачення, мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу, а ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації.

«Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів і інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору», - наголошується в повідомленні.