Сергій втратив свідомість і вдарився головою об бетонну плиту / фото: Сергій Остроумов/Facebook

Барабанщик групи «Машина времени» Сергій Остроумов помер 16 червня у Підмосков'ї в результаті внутрішньомозкового крововиливу.

Про це у вівторок, 18 червня, повідомляє Telegram-канал Baza.

«Вранці 15 червня Остроумов вийшов у двір свого будинку на Видному, щоб підпиляти елемент для його барабанної установки. На вулиці він був один - приблизно об 11 ранку рідні почули з вулиці гуркіт і звук падіння тіла. Сергія трясло, він не міг вимовити ні слова», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

13-річний онук Остроумова викликав швидку допомогу об 11:17, а через 15 хвилин виклик продублювала дружина Сергія.

Читайте такожУ лідера гурту Megadeth знайшли рак горла

«Лікарі їхали за викликом 30 хвилин, незважаючи на те, що від Виднівської станції швидкої допомоги, яка прийняла виклик, до будинку Сергія всього 5,5 кілометра - близько 12 хвилин шляху в розслабленому режимі», - наголошується в повідомленні.

На місці бригада не змогла надати необхідну допомогу Сергію, і його терміново відправили в Виднівську районну лікарню. У приймальному відділенні він провів наступні півтори години. Після довгих суперечок з рідними Сергія лікарі вирішили зробити Остроумову МРТ голови і заявили, що у нього закрита черепно-мозкова травма, викликана падінням з висоти власного росту.

О 15:00 у Остроумова різко підскочив тиск до 256, його помістили до реанімації. Незабаром до неї приїхав лікар зі столичного НДІ імені Бурденка, але так і не зміг йому допомогти. Сергій помер на наступний ранок.

Посмертно вдалося встановити картину його загибелі: Сергій втратив свідомість і, впавши, вдарився головою об бетонну плиту, у нього почався набряк мозку і внутрішньомозковий крововилив.