Білан у 2008 році переміг на "Євробаченні" / Скріншот

Непорозумінням закінчилася спроба організаторів великого концерту зірок Євробачення в Амстердамі запросити на нього Діму Білана — єдиного російського артиста, якому вдалося посісти перше місце на конкурсі у вже далекому 2008 році.

Білан мав заспівати на шоу, запланованому 15 грудня, і стати одним з хедлайнерів заходу. Проте напередодні концерту організатори вечірки отримали відповідь від представників артиста, де вони заявили про відмову Дмитра брати участь у концерті, передає Super.

Читайте такожДіма Білан похизувався бізнес-джетом, на якому літав голосувати

«Діма Білан розірвав контракт і не буде присутній на концерті з двох причин: тому що він не був єдиним російським артистом на шоу і тому що його ім'я не вказано досить великим шрифтом на афіші заходу», — озвучив причину відмови від поїздки російської зірки західний сайт Oikotimes з посиланням на організаторів.

При найближчому розгляді афіші заходу видно, що ім'я російського переможця конкурсу позначено в загальному списку після основного, де присутнє, наприклад, ім'я Сергія Лазарєва — ще одного представника Росії, який, попри дві спроби поїздок на конкурс, посідав на ньому лише третє місце.

super.ru

«Там не були виконані певні умови, і у нас змінилися плани», — підтвердила відмову від поїздки Білана в Амстердам представник співака.

До речі, в розмові з Super сам Білан не став висловлювати претензій до події, лише зауважив, що спочатку його запрошували на концерт «переможців Євробачення», який в підсумку перетворився на загальну «солянку» з учасників різних років, що зовсім не відповідало тому, про що спочатку заявляли організатори.

Нагадаємо, Діма Білан отримав перемогу на Євробаченні у 2008 році. Тоді конкурс проходив у Белграді. Білан виконав композицію "Believe". Його перемога на Євробаченні - перша і поки що єдина перемога Росії у конкурсі.