Кейт Міддлтон / фото REUTERS

Сьогодні, 9 січня, дружина принца Вільяма Кейт Міддлтон святкує своє 38-річчя. 

Кейт Міддлтон - герцогиня з бездоганними манерами, любляча дружина, дбайлива мама, ікона стилю... Такою її звикли бачити мільйони прихильників по всьому світу. 

Минає майже десяток років, як жінка онука Єлизавети ІІ Вільяма живе в Букінгемському палаці. За цей час Кетрін встигла ознайомилась чи не з уcіма правилами королівського протоколу, що їх строго наслідує монарша сім’я. На відміну від коханої принца Гаррі Меган Маркл, яка неодноразово ігнорувала формальності особливого документа, Кейт Міддлтон є взірцем їхнього дотримання.

Відео дня

Цікаві факти про Кейт Міддлтон

Кейт народилася в простій родині. Її батьки працювали в авіації: мама була стюардесою, а тато - авіадиспетчером.

Предки по материнській лінії в роду були з робітничого класу, а ось по батьківській лінії біографи зуміли знайти навіть баронетів. Більш того - у матері і батька Кейт знайшовся один дуже далекий загальний родич - король Едуард III.

Читайте такожКейт Міддлтон і принц Вільям сходили на тенісне тренування

Походження герцогині відбилося в її дівочого прізвища. Так, корінь - middle - говорить про те, що предки Кейт з середнього класу. Але батьки, завдяки успішній комерційній діяльності, зуміли розбагатіти і стати upper-middle, "вище середнього". Таким чином, Кейт народилася в далеко не бідній сім'ї.

У школі Кейт славилася старанністю і працьовитістю. Вона обожнювала навчання і спорт, але також була дуже товариською і любила вечірки.

Головне спортивне досягнення Міддлтон за час навчання - стрибок з жердиною на висоту 1,5 метра.

У школі Міддлтіон була капітаном збірної з хокею.

Ще один вид спорту, в якому була успішною Кейт ще з юності - теніс. Зараз вона стала затятою вболівальницею.

Кейт щодня робить розтяжку і займається йогою.

Також герцогиня обожнює пробіжки, до яких часом привертає всю сім'ю.

У 2011-му році Кейт вийшла заміж за принца Вільяма / фото 1zoom.ru

У 2011-му році Кейт вийшла заміж за принца Вільяма, але принцесою вона не стала, не маючи королівської крові. Отримати заповітне звання їй вдасться, тільки якщо її чоловік отримає звання принца Уельського. Зараз це титул носить батько Вільяма, принц Чарльз. Пропозиції руки і серця від принца їй довелося чекати цілих 9 років. Так, пара познайомилася ще в 2001-му році, а зустрічатися почали в 2003-му. І тільки в 2011-му вони стали чоловіком і дружиною.

Читайте такожКейт Міддлтон в лаконічному вбранні знову навідалася в лондонський пологовий будинок (фото)

Весільна сукня герцогині зберігається в Букінгемському палаці. Вона була продемонстрована публіці всього лише раз - в 2011-му році на експозиції, присвяченій весіллю.

Вийшовши заміж в 29, Кейт вважалася «віковою» нареченою в королівській родині. Тепер це звання по праву перейшло Меган Маркл з її 36-ма роками.

Кейт Міддлтон старша за принца Вільяма на 6 місяців

Фотографія - ще одна пристрасть герцогині. Вона часто робить знімки для королівських соцмереж самостійно.

Кейт Міддлтон - 38

Як пишуть ЗМІ, всупереч всім забобонам, Кейт Міддлтон вже встигла відзначити день народження з рідними і близькими. Так, герцогиня зібрала гостей в Анмер-холі відразу після недільної служби в церкві святої Марії Магдалини, яка відбулася на минулих вихідних.

Відомо, що серед запрошених були батьки Кейт, її близька подруга Роуз Ханбері, яку британські ЗМІ підозрювали в романі з принцом Вільямом, хресні батьки принцеси Шарлотти і не тільки. А ось повернення Меган Маркл і принца Гаррі з Канади герцогиня Кембриджська чекати не стала - святкування пройшло без них.

Сьогоднішній день Кейт, за словами інсайдерів, збирається провести з чоловіком і дітьми в спокійній сімейній обстановці.