Принцеса Беатріс вийде заміж за італійця Едоардо Мапеллі Моцці / фото instagram.com/theroyalfamily/

Весілля принцеси Беатріс відбудеться 29 травня в Королівській каплиці у палаці Святого Джеймса.

Про це йдеться в повідомленні на офіційних сторінках королівської сім'ї Британії в соцмережах.

Читайте такожНезвичайний вибір: стала відома дата весілля принцеси Беатріс і Едоардо Мопеллі Моцці

Відео дня

Принцеса Беатріс, старша дочка принца Ендрю і герцогині Йоркської, вийде заміж за італійського забудовника Едоардо Мапеллі Моцці, в каплиці, просоченій королівською історією.

Після богослужіння в саду Букінгемського палацу буде влаштований приватний прийом, організований королевою Єлизаветою ІІ.

Букінгемський палац сьогодні вранці опублікував заяву, що підтверджує деталі після широко поширених припущень про плани пари.

У заяві, опублікованій в Instagram-акаунті Royal Family, йдеться: «Весілля Її Королівської Високості принцеси Беатріс і Едоардо Мапеллі Моцці відбудеться у п'ятницю, 29 травня 2020 року. Пара заручилася в Італії у вересні 2019 року.

Її Величність Королева люб'язно дала дозвіл на проведення церемонії в Королівській каплиці, у палаці Святого Джеймса.

Після церемонії відбудеться приватний прийом від Королеви в садах Букінгемського палацу».

Варто зазначити, що в цій каплиці відбулося кілька королівських весіль, в тому числі весілля королеви Вікторії і принца Саксен-Кобургського Альберта в 1840 році.

У 1893 році в каплиці одружилися тодішній герцог Йоркський, нинішній дідусь королеви і принцеса Вікторія Марія (пізніше король Георг V і королева Марія).

Принц Джордж був хрещений в Королівській каплиці в 2013 році на церемонії, на якій були присутні чотири покоління королівської сім'ї, в тому числі королева, принц Чарльз і герцог Кембриджський.

Швидше за все Беатріс і Едоардо хочуть, щоб їхнє весілля було «стриманим» і без фанфар, які оточували весілля принцеси Євгенії і Джека Бруксбанка.

Нагадаємо, попередні три королівські весілля були у Віндзорі. Сестра Беатріс, принцеса Євгенія, вийшла заміж в каплиці Святого Георгія в 2018 році з прийомом у замку.

За повідомленнями ЗМІ, сестри Йоркські мають намір зробити крок вперед і взяти на себе більше відповідальності у королівській родині після відходу їх батька на пенсію та виходу Сассексів.