Принц Гаррі і Меган Маркл / фото REUTERS

Герцог і герцогиня Сассекські після того, як склали з себе королівські повноваження перебралися жити до Канади. Але незабаром планують поїздку до Великої Британії.

Як повідомляє ТСН з посиланням на західні ЗМІ на прохання королеви Єлизавети II герцогиня Меган і принц Гаррі будуть присутні на службі Дня Співдружності 9 березня 2020 в ролі президента і віце-президента Королівського фонду Співдружності. Новина поки не отримала своє підтвердження в офіційних джерелах.

Раніше в пресі обговорювали, що Гаррі і Меган були запрошені на церемонію "Оскар-2020", що відбулася минулої неділі в Лос-Анджелесі. Королівська пара повинна була вручити нагороду в категорії "Найкращий фільм", але пара відмовилася від запрошення, пише видання HELLO!

Відео дня

Читайте такожПринц Гаррі і Меган Маркл звільнили всіх співробітників свого офісу в Лондоні

На початку року герцог і герцогиня Сассекські зробили офіційну заяву, в якій повідомили про свій намір скласти з себе повноваження членів королівської сім'ї і стати фінансово незалежними від палацу, чим здивували не тільки британців, але і монархиню – королеву Єлизавету II. Королева дізналася про їхнє рішення за десять хвилин до офіційної публікації в пресі.

Королева була розчарована, але опанувала себе, екстрено зібрала нараду і через кілька днів оголосила свій вердикт. На зустріч були запрошені співробітники Букінгемського і Кенсінгтонського палаців, команда Сассексів і співробітники Кларенс-хауса, а також принци Чарльз, Вільям і Гаррі. Дружина принца Гаррі не була присутня на зустрічі, тому що поїхала до Канади до сина Арчі, але обіцяла бути на зустрічі в телефоннму режимі. Пізніше з'ясувалося, що Меган не телефонувала, бо в команді Сассексів ухвалили рішення, що в цьому немає необхідності. 

Під час зустрічі було ухвалено рішення підтримати принца Гаррі та його дружину, герцогиню Сассекську. У заяві палацу було сказано, що герцог і герцогиня Сассекські відступають від всіх королівських обов'язків і більше не будуть іменуватися Їхніми Королівськими Високостями. Також вони повинні будуть відшкодувати фінансування Суверенному гранту, витрачене на ремонт котеджу Фрогмор-хаус (це три мільйони доларів). В майбутньому Меган і Гаррі будуть платити за нього оренду самі. Хоча основним місцем їхнього проживання буде Північна Америка. Перехідний період буде завершено навесні 2020 року. Через деякий час Єлизавета II позбавила Сассексів ролі послів молоді країн Співдружності.

Рішення королівської пари також підтримали деякі зірки. Про це публічно висловлювалися модель Наомі Кемпбелл і актор Г'ю Грант. У Канаді Меган і Гаррі зіткнулися з труднощами, їх почали переслідувати папараці, біля їхнього будинку цілодобово чергують люди з камерами. З'явилося повідомлення, що пара планує провести літні канікули в Каліфорнії.