Чапкіс розповів про складне дитинство / zik.ua

90-річний український танцівник, хореограф, народний артист України Григорій Чапкіс розповів, що був одним із семи дітей у сім'ї, а народився з обличчям, густо зарослих волоссям, через що його хотіли втопити, «як кошеня».

Читайте такожМолода кохана 89-річного Чапкіса прийшла на "Танці з зірками" (відео)Як пише Гордон, про це йому потім розповідали старші брати та сестри.

«І коли народився мій син, він був точно таким же – від вуха до вуха весь заріс. Ми злякалися... Зараз нормальний гарний хлопець», – сказав Чапкіс.

Відео дня

За словами артиста, його раннє дитинство в Кишиневі було голодним і холодним.

«11 осіб у глиняному будиночку. Околиця Кишинева. Мене вранці викидали... Мені давали шматок мамалиги або шматок насіння стислий, «макуха» називається. Або патоки. Це як дьоготь: чорний, солодкий. Або шматок хліба, натертий часником. І на вулицю. А ввечері забирали», – згадав Чапкіс.

Основним заняттям на вулиці були танці.

«Там була така міжнародна інтернаціональна братва моїх років і старше. Румуни, молдавани, бессарабці, трансильванці, євреї, росіяни... Кого тільки не було на околиці міста... Циган було дуже багато серед нас. І ось ми танцювали з чотирьох-п'яти років. Лежав капелюх, в неї кидали хто скільки може. Барабан був, гармошка... Іноді я заробляв лей або два, вдавався: «Мама, я заробив». З п'яти років почав трудовий шлях», – зазначив артист.

Раніше УНІАН повідомляв, що Зеленський нагородив знаменитого хореографа орденом Ярослава Мудрого.