Ротару хочуть позбавити звання почесної кримчанки / фото УНІАН

Російський музичний критик Сергій Сосєдов підтримав ідею кримських окупантів позбавити заслужену артистку України Софію Ротару, яка їде на концерт до Москви, звання почесної кримчанки.

Про це пишуть "РИА Новости".

Раніше в РФ і Криму обрушилися з критикою на Ротару після слів її сестри Ауріки, яка заявила, що очікує на повернення півострова Україні.

Відео дня

Сосєдов стверджує, що Ротару "по барабану", чий Крим

"Вона не українська і не російська, а радянська артистка, а в складі СРСР це було абсолютно неважливо. Тому, Крим може бути хоч узбецьким - їй це все одно", - заявив він.

Читайте також74-річна Софія Ротару налякала тремтячою головою: фани запідозрили ще одну хворобуКритик повторив тези російських пропагандистів про "націоналістів" в Україні, а також підтримав позбавлення її почесного звання в Криму.

"Це можна. Для острастки. Щоб все-таки трошки приструнити. Втім, для неї це буде навіть не комариний укус. Цей значок давно у неї десь завалявся, якщо вона взагалі його не втратила за всякими шикарними подарунками і дорогими прикрасами. Тому можна позбавити - чому б і ні", - сказав Сосєдов.

Заява сестри Ротару і реакція на нього

Нещодавно сестра співачки Ауріка Ротару несподівано для багатьох зізналася, що чекає на повернення Криму Україні. Також вона розповіла, що не відвідує окупований півострів. "Наскільки я знаю, Соня теж років п'ять або шість не була в Криму", - додала вона.

Після слів Ауріки Ротару на неї і її сестру обрушився шквал агресії в Росії і окупованому Криму. Відомий антиукраїнськими заявами продюсер Йосип Пригожин заявив, що сестри Ротару не відвідують півострів нібито через страх гнівної реакції на це на материковій Україні.

Представник окупаційної адміністрації Криму - так званий "голова комітету парламенту з культури і питань охорони культурної спадщини" Микола Волков взагалі запропонував позбавити Ротару звання почесної кримчанки.