Ауріка Ротару заявила, що чекає на повернення Криму Україні / скріншот відео

Рідна сестра Софії Ротару Ауріка висловилася про окупацію Криму Росією, заявивши, що очікує на його повернення Україні. На ці слова в РФ і Криму виникла агресивна реакція, співачку навіть запропонували позбавити почесного звання.

З чого все почалося

У недавньому інтерв'ю YouTube-каналу DOROTYE Ауріка Ротару зізналася, що не була в Криму з 2012 року, попри те, що її сестра володіє там розкішним готелем. 

"Наскільки я знаю, Соня теж років п'ять або шість не була в Криму", - додала вона.

На уточнююче запитання, що зараз з маєтком Софії Ротару, її сестра відповіла:

"Поки закритий, закрили все там. Вілла не працює, до кращих часів. Чекаємо на повернення Криму", - з посмішкою сказала вона.

Агресивна реакція на заяву

Після слів Ауріки Ротару на неї і її сестру обрушився шквал агресії в Росії і окупованому Криму. Відомий антиукраїнськими заявами продюсер Йосип Пригожин заявив, що сестри Ротару не відвідують півострів нібито через страх гнівної реакції на це на материковій Україні.

"Росія не забороняє в'їзд до Криму Ауріці Ротару, як і Софії Ротару. Те, що їх в Україні не пускають до Криму або вони не хочуть і бояться, це питання до них, а не до нашої сторони. Вона може собі дозволити приїзд до Криму, але її почнуть на найдрібніші шматочки рвати в Україні", - заявив він.

Читайте також"Писали, що у неї туберкульоз": сестра Ротару відреагувала на чутки про її важку хворобу

Представник окупаційної адміністрації Криму - так званий "голова комітету парламенту з культури і питань охорони культурної спадщини" Микола Волков запропонував позбавити Ротару звання почесної кримчанки.

"Всі її нагороди, звання, привілеї давалися їй за її творчість. Своєю творчістю вона колись зміцнювала дружбу народів, популяризувала їх культуру. І Софію Михайлівну за це поважали і любили. Зараз її любов до Криму закінчується. Вона стала антиподом себе самої в минулому і зараз, по всій видимості, мислить вже іншими категоріями", - стверджує представник окупантів.

Реакція самої Ротару на всі ці заяви поки не відома.

Зазначимо, раніше російський ріелтор Григорій Полторак заявив, що Ротару нібито обдурила всю Україну псевдо-продажем своєї вілли в Криму. За його твердженням, на словах вона дійсно зважилася позбутися бізнесу, проте на ділі він все одно залишається її власністю.