Слєпаков звернувся до Путіна / фото instagram.com/slepakovsemyon

Російський комедійний актор, сценарист і музикант Семен Слєпаков випустив відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна.

Він нагадав про велику роль творчості в єднанні народу.

"Дорогий Володимир Володимирович, що відчули б всі ці улюблені нами діячі культури, якби побачили, до чого ми зараз прийшли, що б відчув Михайло Михайлович Жванецький, який народився в Одесі, з яким ви особисто дружили, і твори якого напевно дуже любите?"- сказав Слєпаков на відео у своєму Instagram.

Відео дня

Він також згадав Володимира Висоцького, зазначивши, що музикант не схвалив би ситуацію, що склалася: "Якби Володимир Семенович писав пісню про військову операцію в Україні, то навряд чи її посил був би таким же, як в інших його військових піснях...".

Комік також згадав кінорежисера Леоніда Гайдая, письменників Аркадія і Бориса Стругацьких, Олександра Солженіцина, припустивши їх можливу реакцію на те, що відбувається.

"Ви, напевно, відповісте, що вони були б не менш шоковані тим, що відбувалося на Донбасі. Це правда, але не впевнений, що це для них виправдало б те, що відбувається на Україні зараз", - зауважив Слєпаков.

Він закінчив своє звернення проханням знайти мирний вихід з ситуації, що склалася, і тим самим проявити повагу до діячів культури, які внесли внесок у розвиток суспільства.

Вас також можуть зацікавити новини: