Актори взяли участь у російській пропаганді / колаж із фото

Проросійські Telegram-канали поширили в мережі відео українською мовою, головною метою якого є посіяти розбрат серед українців.

Головною фразою у відео, яке поширили пропагандистські ресурси 1 квітня, стала "Його синок - еліта, а ти - м'ясо".

Основою ролика є порівняння двох чоловіків, один з яких нібито веде заможний спосіб життя, зокрема він подорожує приватним літаком та мандрує до Альпійських гір, розважається з дівчатами та вживає алкоголь і наркотики. Натомість інший чоловік в цей час перебуває на передовій та отримує травму під час бою.

В кінці відео звучить фраза: "Ти знаєш, чиїх синів мобілізація не стосується". Видання припускає, що, ймовірно, метою ролика є поширення розбрату та невдоволення серед українців.

Максим Громов та Олександр Панов у проросійському ролику / скріншот YouTube

Стало відомо, що головними учасниками ролика стали російські актори 26-річний Максим Громов, який живе в Москві та нещодавно знявся у пропагандистському відео під час, так званих, президентських виборів в Росії. Тоді артист закликав росіян голосувати.

Роль пораненого бійця зіграв 31-річний Олександр Панов з Тюмені. Як відомо, актор знімався у російських фільмах "Тобол", "Братик", "Не поспішай", "Любовна магія" і "Ворожка" та працював у ляльковому театрі.

Жоден з акторів не відповів на запити "Агентства" щодо зйомок в проросійському ролику, спрямованому проти української мобілізації. При цьому у виданні вказали, що таку ж "ідею" можна прив'язати до Росії, а саме до її еліти, коли діти заможних бізнесменів ухиляються від військового призову.

Нагадаємо, раніше музикант Фагот прокоментував мобілізацію артистів в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: