Це заборонено носити в спеку /  depositphotos.com

У спекотну погоду важливо обрати правильний одяг, щоб уникнути перегріву та дискомфорту. Розповідаємо, чого слід уникати за підвищених температур.

Важкі і щільні тканини

Тканини, такі як денім, шерсть і шкіра, погано пропускають повітря і не забезпечують достатню циркуляцію. Це може викликати перегрівання організму і погіршити стан в спеку. Краще обирати легкі і дихаючі тканини, такі як льон, бавовна або шовк.

Важкі і щільні тканини - табу на літо / Фото - instagram

Тісний одяг

Одяг, який занадто щільно облягає тіло, може створювати відчуття тиску і обмежувати циркуляцію повітря. Уникайте облягаючих футболок, джинсів, суконь або костюмів у спеку. Замість цього обирайте вільні речі, які дозволяють шкірі дихати. Оверсайз - ідеальне рішення.

Відео дня
Тісний одяг / Фото - instagram

Темний одяг 

Темні кольори поглинають більше сонячного тепла, тому носіння чорного або темного одягу в спеку може призвести до додаткового перегріву. Яскраві і світлі кольори, особливо білий, відбивають сонячні промені і допомагають зберегти прохолоду.

Темний одяг / beautylooks

Синтетичні матеріали

Тканини, такі як поліестер і нейлон, не дозволяють шкірі дихати і затримують вологу. Це може викликати підвищену пітливість і роздратування шкіри. Краще обирати натуральні волокна, такі як бавовна або льон, які краще пропускають повітря і сприяють випаровуванню поту.

Синтетичні матеріали / Фото - instagram.com

Тісне взуття та шкарпетки

У спеку варто уникати щільного і не дихаючого взуття. Табу на шкарпетки з синтетичних матеріалів. Експерти радять обирати відкрите і легке взуття. Ідеальне рішення - це сітчасті кросівки, легкі кеди, сандалі, босоніжки, шльопанці - все, що не перешкоджає циркуляції повітря. До слова, зверніть увагу не тільки на тип взуття, але і на її якість - дешеві і неякісні матеріали можуть викликати роздратування.

Тісне взуття і шкарпетки - поганий вибір на літо, оскільки ноги будуть швидко потіти і може з'явитися роздратування / Фото - depositphotos.com

Нагадаємо, названо п'ять стильних головних уборів на літо.

Вас також можуть зацікавити новини: