Як правильно вибрати бюстгальтер / depositphotos.com

Питання з бюстгальтером майже Шекспірівське, тільки замість "Бути чи не бути", дівчата роздумують: "Носити чи не носити". Далеко не всі моделі зручні, а в літню пору року й того складніше - в бюстгальтері спекотно. До того ж, існує цілий ряд правил, обов'язкових до виконання для тих дівчат, які хочуть не тільки краси, а й комфорту.

Раніше ми розповідали, які вони - модні зимові куртки 2021-2022, а сьогодні поговоримо про інший елемент гардеробу, прихований від сторонніх очей.

Чи шкідливо носити бюстгальтер - думка лікаря

Що кажуть про бюстгальтери лікарі / depositphotos.com

Валентин Паращук, к. мед. наук, головний лікар Клініки репродуктивної медицини імені академіка В. І. Грищенка (Харків), доцент кафедри акушерства та гінекології № 2 ХНМУ каже:

Відео дня

Є основна вимога не залежно від форми, структури, моделі самого бюстгальтера: він не повинен впиватися в шкіру. Іншими словами, коли ви його знімаєте, не повинно залишатися ніяких слідів. Це досягається правильним розміром або ж більш широкими лямками самого бюстгальтера. З прикладних порад: при купівлі бюстгальтера звертайте увагу на те, щоб він комфортно застібався на найбільшому варіанті застібці (зовнішній). Коли він усядеться з часом, його можна буде перестебнути на більш глибоку. А якщо раптом у дівчини зміниться фігура, то можна буде додати розширюючу вставку.

Валентин Паращук стверджує, що окремої уваги гідні спортивні бра. Тому що вони, як правило, широкі, добре тримають грудну клітку, хребет, таким чином надаючи правильну структуру тілу, а не просто для краси.

Якщо у дівчини розмір 3 і більше, то найкраще брати бюстгальтер з якоюсь підтримкою. До 3 розміру, в принципі, вибір впирається тільки в естетичні уподобання жінки.

УНІАН також поставив запитання: "Чим загрожує неправильне носіння бюстгальтера?". Експерт відповів:

Перш за все, це застійні явища. Якщо бюстгальтером пережимаються якісь судини, то відбувається набряк молочних залоз, а це ускладнює роботу самої залози. Надалі при застійних явищах можуть траплятися ті чи інші форми запальних захворювань. Тому що не можна порушувати кровотік молочної залози, вона повинна повноцінно працювати (не обов'язково, як під час годування грудьми, але все ж нормально функціонувати).

Тому разом з Валентином Паращуком ми робимо висновок, що всі дуже втягуючі, здавлюючі бюстгальтери - це не добре. У цьому дуже комфортні і безпечні саме спортивні бюстгальтери, які рівномірно розділяють навантаження на груди.

Як вибрати бюстгальтер - прості рекомендації

Як визначити розмір бюстгальтера / depositphotos.com

Для того, щоб не відчувати дискомфорту від купленої білизни, потрібно правильно виміряти свої обсяги. Ідеальна білизна не принесе вам болю в шиї і спині, не буде здавлювати груди, залишати сліди і змушувати вас мріяти про те, як би швидше позбутися від такого "помічника".

Як визначити розмір бюстгальтера

Обхопіть шкіру під грудьми так, щоб сантиметрова стрічка не врізалася в тіло, але і не сповзала. Слідкуйте, щоб по всьому периметру стрічка перебувала на одному і тому ж рівні.

Запишіть отримані дані і звіртеся з загальноприйнятою таблицею розмірів.

Таблиця розмірів бюстгальтера / cosmo.ru

Як вибрати форму чашки

Виміряйте об'єм грудей так, щоб сантиметрова стрічка перебувала на рівні спини ззаду і на місці, що найбільше випиріє в грудях, спереду. Пам'ятайте, що стрічка не повинна бовтатися або стягувати шкіру. Якщо у вас асиметричні груди, орієнтуйтеся на розмір тієї, що більше.

Для того, щоб з'ясувати розмір чашки бюстгальтера, віднімайте з обхвату грудей обхват під грудьми. Наприклад:

Обхват грудей - 95, обхват під грудьми - 80. Віднімаємо, виходить 15. Це В або С чашка - в залежності від моделі.

Таблиця розмірів чашки / cosmo.ru

Не забувайте про те, що при покупці білизни обов'язково потрібно вивчати таблицю розмірів конкретного виробника - між собою вони можуть відрізнятися.

Як вибрати бюстгальтер на маленькі груди, обвислі або асиметричні

Загальні рекомендації щодо вибору білизни / depositphotos.com

Власниці круглих грудей стандартних розмірів вважаються везунчиками - їм підходять практично всі моделі бюстгальтерів. Ідеальний варіант - аксесуар на широких бретелях і з кісточками.

Конічні груди (конусоподібні) найчастіше зустрічаються у жінок з невеликими обсягами. В такому випадку варто вибирати спортивні моделі, бюсти в пуш-апом або бандо.

Асиметричні груди - поширене явище, причому, іноді не тільки за формою, але і за розміром. Дівчатам з таким нюансом підійдуть моделі пуш-ап або контурні ліфчики. Те ж саме стосується і тих, у кого груди обвислі.

Дівчатам з дуже маленькими грудьми варто зупинити свій вибір на м'яких безшовних бюстгальтерах, моделях з пуш-апом, бандо або контурних варіантах.

Важливі рекомендації при виборі моделі бюстгальтера

Яким повинен бути ідеальний бюстгальтер / depositphotos.com

Існує кілька правил, яких варто дотримуватися, якщо ви хочете, щою бюстгальтер візуально піднімав груди, добре "сидів" на тілі і не завдавав дискомфорту:

  • Застебніть аксесуар на найдальший ряд гачків і спробуйте помістити два пальці під застібку - ліфчик повинен тісно прилягати до тіла, але не здавлювати.
  • Чашки не повинні мати порожнечі або бовтатися.
  • Знак того, що обсяг ліфчика обраний правильно - груди "дивляться" вперед, а не в сторони або вниз.
  • Бретельки не повинні спадати або, навпаки, впиватися в плечі. Підтягніть їх, щоб злегка підняти груди. Власницям великих грудей найкраще вибирати моделі з широкими бретелями і поясом.
  • Підніміть руки і подивіться на пояс - він повинен залишатися на місці і не підніматися вгору.

На закінчення хочемо нагадати, що бюстгальтер, яким би він не був красивим, ні в якому разі не повинен натирати шкіру або здавлювати груди. Ігнорування такої ситуації може привести до серйозних проблем з молочними залозами. Що стосується тканини - дерматологи рекомендують вибирати бавовняну або трикотажну білизну.

Вас також може зацікавити: