Як доглядати за ногами влітку / ru.depositphotos.com

Після тривалих холодів настає сезон в'єтнамок, шльопанців і босоніжок. Звісно, їм потрібен особливий догляд + підготовка до пляжу. Але у відкритому взутті є проблема, знайома багатьом дівчатам - варто цілий день походити по місту і ввечері п'ятки виглядають абсолютно непривабливо. 

Є кілька способів зробити так, щоб щовечора не доводилося бігти у ванну з тазиком і пемзою напереваги.

Ванни для ніг

Корисні ванночки для ніг / pinterest.ru

Читайте такожЛітні вбрання 2021: як одягатися, щоб не померти в спекуІдеальний варіант, який допомагає розслабитися в кінці робочого дня. Виконуючи таку процедуру 2-3 рази на тиждень, ви отримаєте м'яку і здорову шкіру ніг. Більш того, на стопах знаходиться безліч нервових закінчень і, якщо болять ноги, то дискомфорт відчувається у всьому тілі. Вода + ароматичні масла - простий рецепт краси і молодості для ваших ніжок!

Відео дня

Зволожуюча і тонізуюча

  • масло лаванди - 3 краплі;
  • масло м'яти - 1 крапля.

Додати інгредієнти в ємність з прохолодною водою і потримати в ній ноги 15 хвилин. Перцева м'ята освіжає шкіру, а лаванда надає розслабляючий ефект.

Очищаюча

  • сода - 1 ст. л;
  • морська або кам'яна сіль - 1 сл.л.

Розчинити в 2 літрах теплої води, занурити в ванночку ноги і потримати 15-20 хвилин. Якщо солі немає, але процедуру зробити хочеться - додайте рідке мило. За допомогою такої ванни можна розм'якшити огрубілу шкіру стоп, заспокоїти її, а також зміцнити зв'язки.

Масаж для ніг

Як правильно робити масаж ніг / pinterest.ru

15 хвилин в день - рівно стільки потрібно, щоб продовжити здоров'я ніг і поліпшити загальне самопочуття. Масаж знімає напругу і втому, розслабляє м'язи, позбавляє від набряклості і покращує циркуляцію крові. Правильна послідовність - знизу вгору. Починайте зі стоп і піднімайтеся у напрямку до колін і стегон. Обов'язково робіть масаж після душу (шкіра повинна бути чистою), використовуючи крем або масло.

Судинні зірочки - як прибрати

  • кипарисова олія - 10 крапель;
  • масло чайного дерева - 10 крапель;
  • алое вера гель - 20 мл.

Щоранку змащувати таким складом шкіру стоп. Ділянки, де є судинні зірочки, масажувати обережно.

Антицелюлітний

Потрібен, щоб підтягнути і розгладити шкіру. Розтираємо ноги, наносимо масло або крем. Інтенсивно масажуємо і потираємо ноги, потім стискаємо шкіру. У цей момент може бути боляче, але це нормально. В кінці - загортаємо ноги в рушник. Всього процедура займає 10-15 хвилин. Для більшого ефекту можна скористатися банками для масажу.

Загартовування

Прохолодна вода для здоров'я шкіри / pinterest.ru

Ні, ми не пропонуємо щоранку обливати тіло холодною водою. Нехай будуть тільки ноги. Приймаючи душ, направляйте струмінь прохолодної води від низу до верху - від пальців ніг до коліна. Спочатку одна нога, потім друга. Така процедура потрібна, щоб поліпшити кровообіг, підвищити тонус судин і запобігти варикозне розширення вен.

Педикюр

Як робити педикюр влітку / pinterest.ru

Якщо ви записуєтеся в салон, щоб покрити нігті гель лаком, не обов'язково робити це щотижня. Можна проводити підтримуючі процедури вдома. Для цього достатньо:

  • Ванночки з теплою мильною водою;
  • Апельсинової палички;
  • Масла для кутикули;
  • Пилки для ніг.

Занурюєте стопи в ємність, чекаєте 15-20 хвилин, поки шкіра ніг не стане м'якою. Потім за допомогою пилки видаляєте ороговілий шар шкіри. Важливо - не користуйтеся пемзою, так як вона травмує шкіру і потім збільшує сухість. Апельсиновою паличкою відсуваєте кутикулу. Змащуєте маслом для кутикули шкіру навколо нігтів і в кінці наносите зволожуючий крем для ніг.

Літнє взуття

Якою має бути взуття влітку / pinterest.ru

Босоніжки, кеди або будь-яке інше відкрите взуття не повинно бути занадто вузьким - в надіях розносити його ви отримаєте травми нігтів, натоптиші і мозолі. Також намагайтеся в жарку погоду не носити кеди або кросівки (єдиний виняток - легкі ганчіркові або тканинні моделі). У закритих варіантах літнього взуття швидше поширюється інфекція і волога. І пам'ятайте - комфорт і здоров'я - понад усе.

Вас також може зацікавити: