Кардашьян показала фігуру / фото instagram.com/kimkardashian

Жіноча фігура у формі пісочного годинника більш шкідлива для психіки жінок, ніж менш округла.

Фігура "пісочний годинник" характеризуються об'ємними сідницями і стегнами, більш стрункою талією і плоским животом, а також пишним бюстом.

Дослідники з Університету Йорка в Торонто з'ясували, що жіноча фігура у формі пісочного годинника, як у Кім Кардашян, більш шкідлива для самосприйняття жіночого тіла, ніж менш округла фігура в стилі Кейт Мосс. Автори дослідження дійшли такого висновку, показавши жінкам знімки з "Instagram" різних типів фігур, пише medikforum.

Відео дня

Виявилося, що жінки, які дивилися на такі фігури, потім проявляли більше невдоволення з приводу власної ваги і зовнішнього вигляду, тобто комплексували.

Тим часом саме така фігура стала найбільш затребуваною в західній культурі останні кілька років завдяки соцмережам. Але багато молодих дівчат і жінок відчувають психологічний тиск, тому що їм складно дійти до пропорції Кім Кардашян, і даний пресинг є навіть більш сильним, ніж спроби набути модельної худорлявості, які робилися до появи нового тренда. 

Читайте такожКім Кардашьян показала трендовий мейк-ап

Культурні тренди в західних медіа-джерелах тепер постійно зсуваються в бік пишних фігур зі стрункими таліями і плоскими животами. На подіум все частіше виходять більші за вагою моделі з об'ємними сідницями і стегнами, але для формування здорового образу жіночої фігури вони є не більш реалістичною альтернативою ультра-популярних років 5-10 тому худих моделей, через які багато дівчат мучили себе голодом. Це ще один шкідливий образ, досягнення якого мало здійсненне.

Вас також можуть зацікавити новини: