Для запобігання запаху поту краще використовувати антиперспіранти \ фото ua.depositphotos.com

У теплу пору року проблема неприємного запаху тіла, і особливо з пахв, стає гострою для багатьох. Однак є прості і доступні способи виправлення ситуації.

Гоління. За допомогою бритви позбудьтеся від волосків в пахвах. Якщо ви регулярно потієте, то голити їх доведеться постійно. Це допомагає набагато зменшити вираженість проблеми пітливих пахв або зовсім її позбутися.

Антиперспіранти. Якщо ви до цього користувалися дезодорантом для боротьби з запахом поту, то переходьте на антиперспіранти. Вони містять речовини на основі алюмінію, який як би забиває шкірні пори, що пропускають піт. Фахівці рекомендують наносити антиперспірант на ніч, щоб пори ввібрали його і затримали ранкове виділення поту. Проте важливо, щоб не було алергії.

Відео дня

Перерва між душем і переодяганням. Після душу багато хто відразу вдягається. Якщо у вас є можливість, залишитеся якийсь час в голим. Це дозволить тілу охолонути і висохнути, що запобіжить сильному потовиділенню в пахвах.

Читайте також"Зведи з розуму": як зібратися на побачення за дві години

Гігієна після тренувань. Надмірне потовиділення може провокувати різні захворювання шкіри на зразок дерматиту. Пахви потрібно тримати в чистоті, наскільки це можливо. Після занять спортом обов'язково обробляйте ці зони тіла, витріть насухо, нанесіть зволожуючий крем для зниження подразнень.

Відмовтеся від харчової соди. Деякі люди обробляють пахви содою, оскільки вважають, що це хороший спосіб впоратися з запахом поту. Але сода має властивість подразнювати шкіру і руйнувати шкірний бар'єр, що викликає ще більшу кількість проблем, пише medikforum з посиланням на The Health Site.

Поменше кави. Кофеїн підсилює потовиділення і активує неврологічну систему, вона також збільшує артеріальний тиск, прискорює пульс і перевантажує потові залози. Якщо ви любите каву, то зовсім відмовлятися від неї не варто, але краще зменшити її вживання.

Вас також можуть зацікавити новини