Експерт з фітнесу назвав три кращих вправи для преса / фото ua.depositphotos.com

Багато українців у боротьбі за горезвісні кубики на животі виконують одні й ті ж вправи. Навіть через тижні старанних занять нічого не змінюється.

Експерт з фізичної підготовки та фітнесу Лаура Вільямс зазначила, що найчастіше, коли люди хочуть побачити "шість кубиків", то працюють з довгим м'язом, який проходить уздовж передньої частини живота.

"Це часто робить скручування нашим основним рухом, коли справа доходить до живота. Але до м'язів живота також відносяться м'язи талії - косі м'язи живота - і один з основних м'язів кора - поперечний м'яз живота", - зазначила експерт.

За її словами, робота з цими областями за допомогою різних вправ допоможе зміцнити всі важливі м'язи черевної порожнини, а також верхньої частини спини та стегон.

Вправа 1. Постукування п'ятою

У положенні лежачи зі зігнутими вище стегон ногами опустіть одну п'яту до підлоги, потім підніміть назад. Повторіть те ж саме з другою ногою. При цьому намагайтеся тримати спину рівно на килимку. Зробіть в цілому 12 опускань.

Вправа 2. Сидячий спринтер

У положенні сидячи, обидві ноги відірвані від підлоги, витягніть одну ногу перед собою і підтягніть протилежну руку до коліна. Повторіть з іншою ногою. Всього зробіть 12 поворотів.

Вправа 3. Пульсуюча бічна планка

Лежачи на боці, підніміть тіло в повітря, перенісши вагу на ступню і нижню руку. Покладіть верхню руку на нижнє плече і трохи опустіть тіло на землю, перш ніж відштовхуватися. Зробіть 15 імпульсів. Змінити сторону.

Як раніше повідомляв УНІАН, фітнес-тренер Владислав Твердохліб розповів, як правильно ходити для боротьби із зайвою вагою. За його словами, для схуднення і поліпшення стану здоров'я кількість кроків потрібно збільшувати поступово. Не варто намагатися відразу пройти 10 тисяч кроків, якщо до цього ви дуже мало рухалися. 

Вас також можуть зацікавити новини: