Не забувайте про догляд за шкірою вранці та ввечері / фото ua.depositphotos.com

Целюліт може з'являтися у жінок різного віку. "Апельсинова шкірка" на стегнах і животі - не показник того, що у вас занадто багато зайвої ваги, характерні ямочки на шкірі з'являються навіть у худих.

Не секрет, що целюліт не подобається багатьом жінкам. І якщо ви хочете від нього позбутися, вам допоможе ефективний метод, який складається з п'яти основних етапів. Що потрібно робити - читайте нижче.

Крок 1 - регулярний пілінг

Не потрібно витрачати гроші на дорогі скраби і засоби від целюліту. Найчастіше в їх складі є "пекучі" компоненти, які можуть стати причиною опіків. Замість цього спробуйте скрабувати шкіру кавовою гущею. 

Відео дня

Ви можете додати до гущі мед. Так ваша шкіра отримає не тільки пілінг, але і живлення. Крім цього, скраб з кави і меду чудово стимулює кровообіг, підшкірний жир, який "складається" у нерівності на стегнах, почне зникати, якщо ви будете регулярно скрабувати шкіру.

Крок 2 - контрастний душ

Після того як ви нанесли пілінг з кави, його, звичайно ж, потрібно змити. Однак не варто поспішати. Прийміть контрастний душ. Спочатку полийте проблемну шкіру холодною водою, після чого одразу ж гарячою. Таку процедуру варто проводити приблизно 30 секунд.

За цей час холодна і гаряча вода зможе запустити в вашому організмі процеси, які допоможуть позбутися целюліту. Вся річ у тому, що вода різної температури може розширювати і звужувати судини, через що у вас покращиться циркуляція крові, а шкіра стане пружною. Однак перед тим, як приймати контрастний душ, обов'язково варто проконсультуватися з лікарем.

Крок 3 - масаж і щітки

Не забувайте про догляд за шкірою вранці та ввечері. Робіть легкий самомасаж, намагаючись "проминати" зони з целюлітом. Для цього ви можете придбати щітки і спеціальні масажери. 

По-перше, такий масаж поліпшить кровообіг. По-друге, ви помітите, наскільки покращився колір шкіри. Це буде приємним "бонусом", адже головна мета щіток і масажерів - боротьба з "апельсиновою шкіркою".

Крок 4 - харчування

Звичайно, щоб позбутися целюліту доведеться переглянути свій раціон. Експерти радять відмовитися від занадто солоних страв. Не варто зловживати сушеної рибою, чіпсами і консервацією.

Однак повністю відмовлятися від солі не потрібно. Організму все одно потрібен повноцінний раціон з усіма корисними мікроелементами. Для боротьби з ямочками на шкірі потрібно просто знизити вживання продуктів, які призводять до набряків і затримують рідину в організмі.

Крок 5 - розминка і боротьба з лінню

Звичайно ж, без спорту не обійтися. Можна спалювати жир на велосипеді або бігати. Якщо ж на все це у вас немає часу, відмовтеся від ліфта і частіше гуляйте пішки. Навіть це може допомогти розгладити шкіру і позбутися від жирових відкладень.

Найголовніше - не лінуйтеся. Пройдіть кілька зупинок до роботи замість того, щоб їхати машиною або у маршрутці. Це не тільки позитивно вплине на якість шкіри, але і дасть вам можливість подихати свіжим повітрям.

Нагадаємо, раніше фітнес-тренер розкрив секрет боротьби із зайвою вагою.

Вас також можуть зацікавити новини: