Порошенко зустрінеться з Ердоганом / фото УНІАН

В рамках робочого візиту до Турецької Республіки президент України Петро Порошенко і голова Верховної Ради Андрій Парубій проведуть зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Як повідомили у прес-службі Апарату ВР, 5-6 січня Парубій разом з делегацією на чолі з Порошенком здійснить робочий візит до Стамбула. Програмою візиту передбачено зустріч Парубія і Порошенка з Ердоганом, відвідання Вселенського патріархату, а також зустріч із Вселенським патріархом Варфоломієм.

«Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання томосу Вселенським патріархом Варфоломієм та у молитві у Патріаршому храмі Св.Георгія», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

По завершенню процедури підписання прозвучать заяви Вселенського патріарха Варфоломія, митрополита Київського і всієї України Епіфанія, президента Порошенка.

Читайте такожЕпіфаній розповів, чому ПЦУ не отримала патріаршого статусу

6 січня Порошенко, Парубій і члени делегації візьмуть участь у Церемонії вручення томосу, Божественній літургії (Спільне відправлення Вселенським патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці «Золотий Ріг».

Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча В.В.Мурського на католицькому кладовищі, візьмуть участь у церемонії освячення води в Патріаршому храмі Св.Георгія.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України, який 6 січня 2019 року отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.