Прийняття присяги новим президентом можуть зірвати через Конституційний суд - експерт / фото УНІАН

«Це спроба заблокувати прийняття присяги новим президентом», - вважає політолог Кирило Сазонов.

У своєму блозі на сайті Цензор.немає Кирило Сазонов згадує, що в листі трьох суддів Конституційного суду Мельника, Саса та Сліденка, розісланого іншим суддям КС, йдеться про необхідність відправити у відставку голову КС Шевчука: «(Його) звинувачують у всіх смертних гріхах, починаючи з справ 2014 року, за яким немає рішення».

«Тут чистої води політика. Шевчук був обраний головою КС 21 лютого 2018 року, тобто працює трохи більше року і намагатися звалити на нього всі проблеми в роботі КС за п'ять років - просто білий шум. Але дуже корисний шум для деяких політиків. По-перше, чудовий інформаційний привід. По-друге, потім можна буде розкручувати цю тему далі по будь-яким вигідним питанням», - вважає політолог.

Відео дня

Кирило Сазонов підкреслив, що головне в цій ситуації те, що саме у Верховній Раді буде приносити присягу новообраний президент, а приймає присягу голова Конституційного Суду: «Стаття 104 П'ятого розділу Конституції України».

«І ось так просто можна заблокувати прийняття присяги новим президентом. Шикарний план, правда? Просто і зі смаком. Вигоди очевидні. Є одна проблема, типова, до речі. У цій боротьбі можна випадково втратити саму державу Україна», - написав він.

«Підривати авторитет самого головного українського суду, який займається питаннями конституційності рішень всіх органів влади заради миттєвої політичної вигоди? Хлопці, це занадто висока ціна. Краще не треба», - підкреслив експерт.