На саміті не йтиметься про повернення Росії за стіл лідерів / minfin.com.ua

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це напередодні саміту, який відбудеться 7-8 червня у Німеччині, повідомив європейський дипломат.

За його словами, це питання розглядатиметься у неділю в другій половині дня.

Дипломат наголосив, що не йтиметься про повернення Росії за стіл лідерів. "Росії не буде за столом, але вона буде в меню", - нагадав він про рішення призупинити участь Росії у форматі «Великої вісімки».

Відео дня

Читайте такожГлава МЗС Литви розраховує на продовження санкцій проти Росії

Європейський дипломат наголосив, що наразі немає сенсу обговорювати це питання, оскільки ситуація не змінилася. "Ми ще не там, ми ще на стадії виконання Мінських домовленостей. Я також читав, що вчора сказали наші американські друзі щодо необхідності обговорення подальших санкцій. Це буде контекстом, в якому буде відбуватися дискусія щодо Росії. У цьому контексті хочу нагадати, що на рівні Європейської Ради політичне рішення вже ухвалено, і зараз це тільки питання формального виконання", - наголосив він.

Дипломат також нагадав, що у березні Європейська Рада "побудувала чіткий зв'язок санкцій з виконанням Мінських домовленостей". "Це буде питанням для обговорення, особливо тоді, коли ситуація на сході України не покращується", - додав він.