За словами прокурора, всього є близько 20 проваджень  / фото УНІАН

Проти слідчих, які розслідують справи Майдану, відкрито 20 кримінальних проваджень за заявами посадовців часів екс-президента Віктора Януковича.

Читайте такожПризначений у ДБР екс-адвокат Януковича запевнив, що не втручатиметься у розслідування справ Майдану

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив прокурор Олексій Донський.

Відео дня

Він уточнив, що це провадження за заявами колишніх віце-спікера парламенту Ігоря Калєтніка, глави МВС Олександра Захарченка, заступника міністра юстиції Володимира Богатиря.

«Всього є близько 20 кримінальних проваджень. Але необхідно зауважити, що на етапі внесення відомостей до ЄРДР приводи та підстави, викладені заявником, не перевіряються. Є заява – зобов’язані розслідувати. Навіть були випадки, коли відмовляли у внесенні до ЄРДР, а в подальшому заявники це оскаржували у суді, й суд вже зобов’язував внести», - сказав Донський.

Водночас він додав, що останнім часом правоохоронці не реєстрували нові провадження за заявами колишніх посадовців проти слідчих.

Також Донський зазначив, що слідчі окремого підрозділу Державного бюро розслідувань з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках, не розслідують справу щодо так званого «державного перевороту».