Турчинов / Фото УНИАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у рамках робочого візиту до Турецької Республіки провів зустріч з Командуючим Жандармськими військами Туреччини Галіпом Менді за участю Командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Юрія Алерова.

Як повідомляє прес-служба РНБО, під час переговорів сторони наголосили, що безпекова ситуація в Україні та Туреччині має багато спільних рис і проблем. Саме тому, на думку Турчинова і Менді, важливим є обмін досвідом у питаннях протидії тероризму, диверсійній та підривній діяльності, спробам дестабілізації ситуації з боку радикальних та терористичних організацій.

Читайте такожТурчинов: Росія розпочала гібридну війну проти Європи і Туреччини

Відео дня

Також співрозмовники обговорили можливість проведення спільних навчань за участю військових підрозділів спеціального призначення Жандармерії Туреччини та Національної гвардії України.

За словами Турчинова, для ефективної роботи силових структур вкрай важливим є не тільки обмін інформацією, а й напрацювання і реалізація спільних заходів з протидії гібридним загрозам національній безпеці, з боротьби із міжнародним тероризмом та диверсіями.

Секретар РНБО також відвідав антитерористичні центри Національної поліції та Жандармерії Туреччини.