Зупинка роботи пунктів пропуску може бути пов'язана з вимкненням електроенергії / фото ua.depositphotos.com

На всіх пунктах пропуску на кордоні з Україною з Підкарпатським воєводством Польщі призупинено рух. Ніхто не може в'їхати або виїхати з Польщі.

За словами речника Бещадського відділу прикордонної служби Пьотра Закеляржа, українська сторона призупинила перевірки після 19 години 15 листопада, пише Gazeta Wyborcza.

Там зазначили, що їм не відомі причини зупинки перевірок і закриття пунктів пропуску, і як довго може тривати збій в роботі. За словами Закеляржа, наразі великих черг на переходах через кордон немає.

Відео дня

Марчін Піотровскі з фундації Folkowisko в Горайку, яка надає підтримку біженцям на українській стороні прикордонних переходів, також повідомив про проблеми на прикордонних переходах. "Кордон не працює. Офіційно через відсутність інтернету в Києві", - зазначив Піотровскі.

Про проблему повідомляв також очільник Перемишля Войцех Бакун. "У них з іншого боку відключено електроенергію. Важко сказати, чи це суто технічні проблеми, чи до цього додаються інші проблеми", - сказав Бакун. 

Ракетний удар по Україні 15 листопада

Як повідомляв УНІАН, у середу, 15 листопада Росія завдала черговий масований ракетнй удар по території Україні. Росіяни випустили понад 90 крилатих ракет, 73 із яких вдалося збити. Окрім цього, дві російських ракети впали за 8 км від українського кордону на території Польщі, внаслідок чого там загинули двоє людей.

За попередніми даними МВС, в Україні внаслідок ракетного обстрілу Росії одна людина загинула та шість зазнали поранень.

За інформацією НЕК "Укренерго", зафіксовано удари в енергетичні об'єкти у всіх областях країни. Найскладніша ситуація наразі у центральних та північних регіонах. Тим часом міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що Росія здійснила наймасованіший обстріл енергетичної системи України з початку війни. Ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, але й на енергосистеми деяких країн-сусідів.

Вас також можуть зацікавити новини: