Акція на підтримку Стерненка відбулася 20 березня біля Офісу президента / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Правоохоронці вручили підозри ще двом учасникам акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня під будівлею Офісу президента.

Про це повідомляється у Telegram-каналі "Самозахист", який організували прибічники Стерненка для координації акцій.

"Це Євген Строкань і Давид Гаджимурадов. За Євгеном слідкували. Правоохоронці його вичекали у дворі будинку друга. І тоді вручили повідомлення про підозру. Сьогодні у нього суд о 17:30 в Печерському суді", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Їм інкримінують ст. 296 ч. 4 "Хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень".

Крім того, зазначається, що о 16:00 в Печерському райсуді Києва лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову, якому вчора повідомили про підозру, та ще трьом учасникам акції під Офісом президента обиратимуть запобіжний захід.

Читайте такожМВС оприлюднило імена учасників акції за Стерненка, яких планує покарати за понівечений Офіс президента (відео)

Акція на підтримку Стерненка: що відбувалося

Читайте такожПрокурор не надав належних доказів обґрунтованості підозри Сорду за розбиття скла в ОП - адвокат

Справа Стерненка: що відомо

23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Стерненку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна у справі про викрадення місцевого депутата, учасника антимайдану Сергія Щербича.

Його і ще одного обвинуваченого у справі Руслана Демчука взяли під варту в залі суду і відвезли до СІЗО, де вони перебуватимуть до набуття вироком законної сили.

19 березня суд в Одесі відхилив апеляцію на вирок Стерненку і залишив його під вартою.

Крім того, Приморський райсуд Одеси з вересня 2020 року розглядає справу про обвинувачення Стерненко в умисному вбивстві Івана Кузнєцова, який напав на нього, і незаконному носінні холодної зброї.