В ОП прокоментували акти вандалізму на вчорашній акції прихильників Стерненка / Cкріншот з відео

За попередніми оцінками експертів, усунення пошкоджень будівлі Офісу Президента буде коштувати приблизно два мільйони гривень.

Читайте такожБиті вікна та розмальований фасад: як виглядає Офіс президента після нічної акції прихильників Стерненка (відео)

Таку заяву оприлюднила прес-служба ОП. Вона також показала відео з наслідками вандалізму, що мав місце напередодні. 

Відео дня

«Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими. Нагадаємо, перші два поверхи будівлі були споруджені наприкінці ХІХ ст., інші добудовані на початку ХХ ст.», - йдеться в заяві.

Акція в підтримку Стерненко: що відбувалося

Справа Стерненка: що відомо

  • 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Стерненку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна у справі про викрадення місцевого депутата, учасника Антимайдану Сергія Щербича.
  • Стерненка і ще одного обвинуваченого у справі - Руслана Демчука - взяли під варту в залі суду і відвезли в СІЗО, де вони перебуватимуть до набрання вироком законної сили.
  • 19 березня суд в Одесі відхилив апеляцію на вирок Стерненку і залишив його під вартою.
  • Крім того, Приморський райсуд Одеси з Вересня 2020 року розглядає справу про звинувачення Стерненка в умисному вбивстві громадянина Івана Кузнєцова і незаконному носінні холодної зброї.