УПЦ МП не бажала покидати Лавру \ фото УНІАН

Києво-Печерська лавра приносила Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП) десятки мільйонів гривень обігу на рік.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю LIGA.net. "Є багато благодійників, які жертвували монастирю і кажуть УПЦ МП: "Ми вам відбудували". Ні, ви не відбудували. Відбудували люди, які жертвували кошти", – пояснив ситуацію Ткаченко.

При цьому він підкреслив, що треба розібратися, на що пішли пожертви в Лаврі: "на збереження історичної спадщини чи на Mercedes".

Відео дня

Ситуація навколо Кєво-Печерської лаври

10 березня заповідник "Києво-Печерська Лавра" розірвав договір оренди територій і будівель комплексу зі Свято-Успенським монастирем з УПЦ МП. Через це ченці мали покинути територію Лаври не пізніше 29 березня. З тих пір відбулося кілька сутичок, внаслідок того, що представники УПЦ МП не бажали виїжджати з Лаври

12 квітня після декількох невдалих спроб Комісії Мінкульту таки вдалося почати роботу з опису майна на території Києво-Печерської Лаври.

А предстоятель Православної церкви України - митрополит Епіфаній анонсував, що на Великдень проведе службу в Києво-Печерській лаврі.

Вас також можуть зацікавити новини: