Росіяни активно штурмують Авдівку / 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив, чому порівнювати штурми Авдіївці та Бахмуту не доречно. Експерт перерахував відмінності:

  • протяжність фронту у Бахмута була в межах 50 км під час наступу, а фронт наступу біля Авдіївки - трохи більше 20 км;
  • концентрація сил російських військ біля Бахмута - від 20 до 50 тисяч особового складу, а концентрація сил біля Авдіївки станом на сьогодні - понад 40 тисяч;
  • під час наступу на Бахмут було задіяно понад 300 танків, а за три тижні наступу на Авдіївку було знищено понад 100 російських танків.

"За три тижні наступу на Авдіївку було знищено 6 500 окупантів. Це практично 10 батальйон-тактичних груп. До речі, 100 знищених танків і 250 ББМ - це практично штатна комплектація 10 БТГр. Іншими словами, російські окупаційні війська поклали 1 БТГр на 2 км фронту біля Авдіївки. Повторюю. Це тільки за три тижні даної фази наступу", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Штурм Авдіївки - актуальне 

Як писав УНІАН, наступна хвиля наступу російських окупантів на Авдіївку буде могутніше, ніж попередні, тому що росіяни роблять висновки, заявив начальник Авдіївської міської Військової адміністрації Віталій Барабаш.

31 жовтня президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача щодо безпеки в Чорному морі, а також заслухав доповіді командувачів про ситуацію в Куп'янську, Авдіївці, Херсоні.

Вас також можуть зацікавити новини: