Оглядач заявив про тимчасове панування російської тактичної авіації / фото ua.depositphotos.com

Панування російської тактичної авіації вздовж лінії бойового зіткнення в Україні - поки один з основних стримуючих елементів, що не дають ЗСУ реалізувати низку операцій, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За інформацією експерта, російські війська за останній місяць застосували мінімум 1165 коректованих авіаційних бомб (КАБ): "Абсолютний рекорд з початку повномасштабного вторгнення в Україну. При цьому, рекорд по добовому застосуванню так само встановлений був у жовтні - більше 100 КАБ було скинуто 23 жовтня".

"На жаль, поставку американських аналогів, які більш надійні, точні і далекобійні, у таких кількостях, щоб створити хоча б кількісний паритет, в даний час, ми не маємо. Засоби протидії таким ударам, про які також неодноразово говорилося, у нас у достатній кількості відсутні, якщо не сказати більше - відсутні у принципі", - написав Коваленко.

Відео дня

При цьому він упевнений, що рано чи пізно все-таки панування російської тактичної авіації завершиться.

Росія накопичує ракети, - ГУР

Нагадаємо, в ГУР Міноборони заявили, що Росія накопичує ракети, і тому, треба серйозно ставитися до всіх повітряних тривог.

"Це накопичення буде рано чи пізно використано, і цей ресурс і арсенал буде використаний. Небезпека залишається", - зазначив спікер управління Юсов.

Вас також можуть зацікавити новини: