Американський снайпер зазначає, що республіканці блокуванням допомоги Україні похитнули віру в свою партію/ Колаж УНІАН / фото Reuters, 93 ОМБр Холодний Яр

Американський снайпер, ветеран війни в Україні сказав, що дії Республіканської партії США щодо блокування життєво важливої допомоги нашій державі змушують його переосмислити підтримку партії.

Як пише Business Insider, Джонатан Покетт - американський снайпер з міжнародного підрозділу, що входять до складу 59-ї ОМСБр України. Покетт отримав травму в січні і з тих пір перебуває на лікуванні в Києві, столиці України. У коментарі виданню військовий розповів, що завжди надавав перевагу республіканцям,  оскільки вони розробляли політику, що надає перевагу ветеранам чи військовим, додавши, що його сім’я "історично була республіканською". Але тепер йому важко спостерігати, як республіканці місяцями затримують критично важливу допомогу Україні.

"Коли я повернуся додому й відбудуться наступні вибори, є хороший шанс, що я, ймовірно, взагалі не піду голосувати лише тому, що для мене те, що тут сталося, перейшло межу. Це неприйнятно. З точки зору віри в Республіканську партію, [вона] безперечно похитнулася".

Відео дня

Він зазначив, що Україна зупинила значно більшу російську армію від захоплення країни, повернула територію та не дала їй досягти значного прогресу на сході. Ці успіхи показують, як багато могли б зробити українці за більшої підтримки.

Покетт сказав, що він відчував наслідки нестачі артилерії та боєприпасів до свого поранення. Він нагадав, що стрілецькі команди припиняли вогонь по групах наступаючих росіян, щоб не витрачати дорогоцінні боєприпаси. Його підрозділ став вибагливішим щодо того, які цілі вражати за допомогою наданих США HIMARS. Ці кроки призвели до того, що піхота наражає себе на більший ризик у боротьбі з російськими військами, які постійно намагаються просуватися вперед.

Хоча він сказав, що деякі українські підрозділи також приймали деякі невдалі тактичні рішення, він однак зазначив, що Україна була б у "набагато кращому місці", якби не мала справу з нестачею зброї.

Покетт зазначив, що українські солдати діють значно краще, ніж російські, і набагато менше втрачають у боях. З належною підтримкою, за його словами, "ми точно зможемо їх перемогти".

Допомога від США Україні

Як писало видання Bloomberg, США відтягують голосування за надання Україні пакету допомоги на кілька тижнів. Воно, швидше за все, "застигло" до середини квітня.

Поряд із цим республіканці в Конгресі США серйозно розглядають. як один із можливих варіантів вирішення багатомісячної боротьби за підтримку України, надання принаймні частини допомоги у вигляді позики.

Вас також можуть зацікавити новини: