Українцям варто готуватися до нової масованої ворожої атаки, вважає експерт / скріншот

Українській державі загрожує масований "міксований" удар з боку Російської Федерації.

Супротивник може використати проти України крилаті ракети, зокрема, "Калібри", а також іранські дрони-камікадзе "Шахед", розповів військовий експерт і волонтер Павло Нарожний в ефірі телемарафону.

За його словами, можливо, ворог застосує навіть іранські балістичні ракети.

"Розслаблятися нам точно не варто. Нам потрібно готуватися, бути готовими до чергового масованого удару. Якщо він буде, він буде, швидше за все, міксований, - тобто це будуть крилаті ракети, це будуть "Калібри" по якихось особливо високоцінних цілях, це будуть "Шахеди"...", - вважає активіст.

10 листопада речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат говорив, що супротивник, імовірно, зараз накопичує запас ракет, щоб пізніше бити залпом.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов казав, що у Росії залишилося 43% від передвоєнних запасів "Калібрів", 45% - крилатих ракет авіаційного базування типу Х-101 та Х-555, а також 13% - балістичних ракет типу "Іскандер".

Недоторканний запас кожного типу ракет має становити приблизно 30%.

Війна Росії проти України - найважливіші новини

У жовтні РФ зробила кілька масованих ударів по території України. Супротивник використав ракети і дрони-камікадзе іранського виробництва. Метою ворога стали об'єкти критичної інфраструктури, є руйнування, жертви і постраждалі.

Через ворожі атаки пошкоджено низку енергетичних об'єктів, виникли проблеми з електропостачанням. Україні довелося навіть відмовитися від експорту електроенергії і відключати користувачів від електропостачання.

Станом на кінець жовтня окупанти застосували проти України майже 4,5 тис. ракет. РФ також випустила по нашій території понад 400 іранських безпілотників-камікадзе, більшість з них збили.

На початку листопада західні ЗМІ повідомили, що влада Ірану готується відправити Росії для використання у війні проти України близько тисячі додаткових одиниць зброї, зокрема, покращені балістичні ракети та ударні дрони.

Вас також можуть зацікавити новини: