Понад 10 вовржих військових здалися в полон ЗСУ / фото ua.depositphotos.com

На Таврійському напрямку за минулу добу понад десяток російських загарбників здалися в полон. Про це повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram.

"Понад десяток російських окупантів вчора здалися в полон", - наголосив Тарнавський.

Як відзначив бригадний генерал, описуючи ситуацію на фронті, загалом на таврійському напрямку ворог завдав 22 авіаудари, провів 43 бойових зіткнення та здійснив 576 артобстрілів.

Відео дня

Водночас, українські воїни стійко тримають оборону на авдіївському напрямку.

Так, підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" протягом доби виконали 847 вогневих завдань.

"Загальні втрати ворога склали 455 осіб", - додав Тарнавський.

Крім того, знищено 8 одиниць військової техніки противника. Зокрема, це - 1 танк, 2 бойові броньовані машини, 2 артсистеми, 3 БпЛА. Також знищено 2 склади боєприпасів. Ще 7 одиниць військової техніки ворога пошкоджено.

Як запевняє Тарнавський, триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Спецоперація "Синиця" - що відомо

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня українська розвідка повідомила про спецоперацію під кодовою назвою "Синиця".

В ході її проведення 28-річний російський капітан, пілот Максим Кузьмінов перегнав в Україну вертоліт Мі-8. Він був командиром вертольота, служив у 319-му окремому вертолітному полку армійської авіації РФ - в/ч 3984 з пунктом постійної дислокації в Приморському краї.

5 вересня Кузьмінов на прес-конференції розповів, що перевіз цей вертоліт в Україну в рамках спецоперації Головного розвідувального управління Міноборони України та інших силових органів.

Пілот зазначив, що вирішив перейти на бік України через усвідомлення, що війна Росії проти України є найжорстокішим злочином.

Пізніше в ГУР Міноборони повідомили, що на 70% зросла кількість російських військових, які хочуть здатися в український полон, після вдалої операції щодо перегону в Україну російським пілотом гелікоптера Мі-8.

Вас також можуть зацікавити новини: