Викрадений з Росії вертоліт Мі-8 / фото ОПУ

На борту викраденого російського вертольота Мі-8 у рамках спецоперації української розвідки" Синиця", крім пілота Максима Кузьмінова, були борттехнік Микита Кір'янов і штурман Хушбахт Турсунов. Обидва після приземлення в Харківській області були ліквідовані.

Як пише російський Telegram-канал Baza, про їхню ліквідацію сім'ям не повідомляли довгий час, говорили тільки те, що "вертоліт пропав, а екіпаж намагаються знайти".

Вдова одного з ліквідованих окупантів Хушбахта Турсунова поскаржилася, що про його смерть дізналася з публікацій в українських каналах.

Відео дня

Вона розповіла, що Турсунов приїхав до Росії з Таджикистану, відмовився від свого громадянства і став військовим за контрактом. Жінка також підтвердила, що її чоловік брав участь у війні проти України і був нагороджений "за відвагу".

Хушбахт Турсунов з дружиною / фото t.me/bazabazon

Російський пілот перегнав в Україну Мі-8 - що повідомлялося

Раніше УНІАН писав про успішно проведену спецоперацію української розвідки "Синиця". Під час неї російський пілот Максим Кузьмінов пригнав з РФ вертоліт Мі-8 у Харківську область.

За словами льотчика, його рішенню про перехід на бік України послужило повне усвідомлення того, що відбувається насправді.

Вас також можуть зацікавити новини: