У Росії стрімко зростає кількість людей, які вкрай незадоволені політикою Путіна / фото REUTERS

На дев'ятому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну вже очевидно, що у Росії немає нормального виходу з того стану, в який її завів Путін, однак у Путіна все ще достатньо ресурсів.

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Путін привів країну до такого стану, з якого нормального легального виходу немає. І при цьому майбутнє країни категоричним чином залежить як ніколи раніше від Вашингтонського обкому і від зовнішнього оточення. Будуть з Америки поставлені Україні ракети (ATACMS), які літають на 300 кілометрів чи не будуть? Це не залежить від Кремля, це залежить від Вашингтона і від їх відносин з Києвом. Якщо будуть, то буде зовсім інша ситуація на полі бою, зовсім інше майбутнє у Росії", - зазначив політолог.

Орєшкін також підкреслив, що Путін сам поставив Росію в пряму залежність від США.

"Путін не тільки послабив Росію, не тільки принизив Росію, я не кажу навіть про Україну, тут все зрозуміло, але він ще як ніколи поставив Росію в пряму залежність від рішень Вашингтонського обкому. Домігся розширення НАТО, домігся токсичності російської культури та презирства до російської мови. Він багато чого домігся для моєї Батьківщини, "низький" йому уклін за це... Я вже не кажу про те, як багато "добра" він приніс на українську землю", - заявив політолог.

Експерт також зазначив, що в Росії стрімко зростає кількість людей, які вкрай незадоволені ситуацією, що склалася.  

"Я думаю, що і в Росії з кожним місяцем все більшій кількості людей хочеться, щоб кінець був скоріше, тому що цей режим знищує країну. Треба починати процес зворотного освоєння здичавілого простору в кількості 117 мільйонів кв.км. зі 140 мільйонами людей, з яких 2/3 просто отруєні. Фізично отруєні пропагандою. Їх потрібно лікувати. І це вторинне освоєння здичавілого простору - дуже довга історія, і чим швидше Путін програє, тим швидше можна буде до цього приступати. Але я думаю, що тут спокушатися не треба, у Путіна ще багато ресурсів", - зазначив експерт.

Війна в Україні та розкол у Кремлі: 

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що смерть президента Росії Володимира Путіна не означатиме швидку перемогу України у війні, але це буде прискорена перемога.

Політтехнолог Михайло Шейтельман розкрив хитрий задум в оточенні Путіна.

Російський соціолог Ігор Ейдман вважає, що оточення Путіна може "здати" його в Гаагу, щоб Захід їх пробачив.

Російський політолог Дмитро Орєшкін заявив, що наближені до президента Росії Володимира Путіна вже ділять владу.

Російський опозиціонер Геннадій Гудков зазначив, що після звільнення Херсона "у бункері" Путіна не залишиться жодних сумнівів у швидкій перемозі над його режимом.

За словами російського політика Михайла Ходорковського, у військово-політичному керівництві РФ назрівають дивні зміни

Вас також можуть зацікавити новини: