Що буде, коли помре Путін / фото REUTERS

Смерть президента Росії Володимира Путіна не означатиме швидку перемогу України у війні, але це буде прискорена перемога.

Така думка висловив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю програмі "Гроші".

"Мені здається, що буде проміжний, тимчасовий уряд... і тимчасовці, які можуть ліквідувати Путіна, можуть бути навіть більш радикальні, ніж Путін... Звичайно, ідеально було б якби прийшли ліберал-демократи і сіли б за стіл переговорів з чистого аркуша. На це і роблять упор Сполучені Штати. Якби це сталося сьогодні, завтра США були б готові до переговорів від нашого ім'я", – зазначив він.

Одними з умов, на думку Жданова, були б передача ядерної зброї і повернення українських територій.

"За цих умов санкції знімаються, Росія стає країною третього світу, як всі інші країни, і не бере участі у геополітичних процесах", – вважає експерт.

Однак, Жданов думає, що ті, хто зважиться на повалення Путіна, будуть налаштовані більш радикально:

"І тому може бути ще перехідний період, спроби радикалізувати війну... На мій погляд, це не сильно відіб'ється на бойових діях, тому що сил і засобів немає, сьогодні вже Росія не може радикалізувати цей конфлікт на лінії фронту... Тоді, як правило, виходять на сцену демократи, ліберали, які починають вже домовлятися, йти на компроміси і пояснювати суспільству, що по-іншому було не можна. Вину валитимуть на Путіна".

Розкол у верхівці Кремля: що відбувається в Росії

Російський політолог Дмитро Орєшкін заявив, що наближені до президента Росії Володимира Путіна вже між собою гризуться і ділять владу:

А російській опозиціонер Геннадій Гудков зазначив, що особливо після звільнення Херсона "у бункері" Путіна не залишиться жодних сумнівів у швидкій перемозі над його режимом.

За словами російського політика Михайла Ходорковського, у військово-політичному керівництві РФ назрівають дивні зміни